ikkerosellerhodesettpåwwdc2022
Hele teknologi-verdenen venter på å finne ut hvordan Apple ser for seg fremtiden, ikke minst konkurrentene. Bilde: Matt Talks Tech/YouTube

Annonse


Derfor har han ikke troen på den store Apple-avsløringen

Det er fremdeles usikkerhet rundt Apples planer for WWDC og den potensielle avsløringen av VR-hodesettet.

Dette er saken

Det har lekket litt her og der, inkludert varemerke-registreringen av “realityOS” som ble registrert av Apples liksom-selskap. Utover dette har det lekket informasjon med personer som skal kjenne til Apples interne planer, men informasjonen de får er nok ofte utdatert og/eller har feil og mangler i forhold til det store bildet og de små detaljene.

Det at en av varemerke-patentet trer i kraft i deler av verden kun et par dager etter WWDC 6. juni gir oss likevel et håp om at selskapet skal avsløre økosystemet rundt VR- og AR-verdenen de ønsker å skape, og da må utviklerne på banen før lanseringen av hodesettet. Det er optimalt på mange måter, men har også klare negative sider.

Spørsmålet er om Apple har nok egne apper til å overbevise og selge hodesettet uten behov for utenforhjelp og på den måten holde det hemmelig. Det er også mulig at de ikke avslører annet enn SDK-et og at de store avsløringene som går på brukergrensesnittet og ting forbrukeren ser holdes tilbake.

Annonse


Annen informasjon går på at hodesettet uansett i første omgang er ment for utviklere.

Mener 2023 er året

Ming-Chi Kuo har et poeng når han tweeter at han tror Apple ikke kommer til å vise frem noe på WWDC i år – poenget: “konkurrentene ikke kan vente med å se maskinvaren og OS-designet.”

Dette fordi han tror Apples giga-investering veldig kjapt vil bli kopiert:

Jeg er sikker på om Apple annonserer et AR/MR-hodesett og OS-et på WWDC, så vil konkurrentene med en gang starte kopi-prosjekter og mer enn gjerne kopiere Apples smarte løsninger og derfor komme Apple i forkant før de lanserer sitt hodesett i 2023.

Ming-Chi Kuo, Apple-kjenner

Han har jo et poeng, men igjen: må ikke utviklerne skape et skikkelig økosystem før Apple kan lansere hodesettet? Det kan jo hende de har strenge NDA-er med utviklere som har fått tilgang til utviklingsplattformen allerede, og det vil trolig være et par spill-studioer involvert som Apples tradisjon er for å demonstrere den nyeste maskinvaren, men på den måten vil de ikke få med seg de store massene av app-utviklere.

Svaret får vi allerede mandag 6. juni.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse