norskelbilforeningmoms
Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening, er svært kritisk mot regjeringens måte å håndtere elbil-avgifter på.

Annonse


Slik blir elbiler dyrere i Norge – raser mot ordningen

Regjeringen skal torsdag denne uken klokken 10:45 legge frem et nytt statsbudsjett. Nå forventer alle at momsfritaket på el-biler forsvinner og bilene blir dyrere.

Oppdatert, 11:10:

Norsk elbilforening raser mot regjeringens endringer i forhold til moms på elbiler:

– Regjeringens forslag til moms på elbil er håpløst, uforutsigbart og ubrukelig. Dette spenner bein under Norges mest vellykkede klimatiltak, sier Elbilforeningens generalsekretær Christina Bu som varsler at de vil kjempe mot endringen.

Annonse


Det foreningen reagerer på er at regjeringen reviderte nasjonalbudsjett i stedet legger opp til full moms (25 prosent) for biler som koster over 600 000 kroner og i stedet kompensere bilder som koster under 500 000.

Elbilforeningen er svært kritisk til at regjeringen i dagens forslag til revidert nasjonalbudsjett i stedet for toppmoms plutselig foreslår å innføre full moms på elbiler kombinert med en tungvint og utrygg subsidieordning.  

Norsk elbilforening

Momsfritaket fjernes trolig fra 1. januar 2023

Norsk elbilforening er for at momsfritaket fjernes, men er redde for at Regjeringen ikke endrer momsfritaket gradvis.

I år ser det ut til at 80 prosent av nybilsalget er el-biler – da mener foreningen at det gir mening å starte med moms, men at det må skje gradvis.

Det er også ventet at el-biler over 600 000 kroner for høyeste moms-sats.

Målet er 100 prosent el-bil-salg i 2025

Elbil Foreningen er at Regjeringen ikke kommer til å gå varsomt frem, men i stedet fjerne all moms på samtlige biler. Det at elbiler er dyrere å produsere vil kanskje bety, og er frykten til foreningen, at man ikke når målet om 100 prosent nybil-salg av elbiler i 2025.

– Man burde enten innføre en veldig lav momssats på hele kjøpet. Vi vil foreslå å begynne på maks 5 prosent, og nøye vurdere hvordan det går, sier Christina Bu i Norsk elbilforening til Nettavisen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse