ubisoftkanblisolgt
To av de største private finansselskapene i USA skal være interesserte i Ubisoft som har en markedsverdi på rett under 5 milliarder dollar.

Annonse


Tror Ubisoft blir solgt

Det ryktes at finansselskap skal handle Ubisoft.

Microsoft skal ikke være aktuelle

Det 35 år gamle spill-studioet sliter med å få spillene ut døra, og har ikke klart å komme inn i Battle Royale-segmentet selv om de igjen prøver med Project Q som først ble lekket og senere bekreftet av selskapet.

Selskapet er nærmest gratis for Microsoft som handlet Activision Blizzard for 69 milliarder dollar: Ubisoft er ikke verdt mer enn 5 milliarder dollar. Som poengtert av Kotaku var aksjeprisen 110 dollar i 2018 – nå ligger den på begredelige 41 dollar.

Det går ikke rett vei for Ubisoft. Nå er det kraftige tegn på salg.

Kan bli handlet av privat finans-selskap

Det er mulig Microsoft holder seg unna grunnet konkurranse-tilsynet, men så er det heller ikke de som ryktes å handle dem, men Blackstone Inc. og KKR & Co, to private finans-selskap, skal være interesserte i å handle.

Annonse


Kotaku har snakket med personer på innsiden som tror at selskapet blir solgt grunnet nettopp kombinasjonen lav aksjepris og produksjonsproblemer (Beyond Good and Evil 2 har vært i “utviklings-helvete” i flere år), og hvor blir det av Skull and Bones?

I 2017 stoppet Guillemot-familien en fiendtlig overtagelse fra Vivendi.

Annonse