løymuskomladebruk
Tesla dropper å legge ved den mobile laderen i nye mobiler, fra og med 17. april, og sier at tallene avslører at svært få nytter stikk-kontakt-lading, men stemmer nå det?

Annonse


Løy Musk om lade-rutiner?

Mandag denne uken ble det kjent at Tesla dropper å inkludere mobil lader, altså den som kan puttes rett inn i et hvilket som helst tradisjonelt støpsel.

Godt over halvparten bruker stikk-kontakt laderen

Mange tenker tilbake på når Apple gjorde det samme med iPhone, men faktum er at man neppe har like mange slike ladere liggende som en liten mobil-lader.

Man kan derfor lure på hvorfor de gjorde dette, og ikke minst skylde på lavt bruk, for nå sier tallene noe annet enn Musk.

Det er Teslascope som har informasjon om tusenvis av Tesla-eiere sine lade-rutiner.

Annonse


Øker prisene på bilene, fjerner lader

Og tallene overrasker: 61 prosent av lade-sesjoner ble utført med nettopp den mobile tilkoblingen, mens kun 32 prosent brukte vegg-lader.

Selskapet har på ingen måte like mye informasjon om dette som Tesla, men det er snakk om hundretusenvis av lade-sesjoner der de fleste foretrekker treg-lading, trolig i løpet av natten.

Som Electrek påpeker er det også mange kunder som foretrekker å ha med en slik lader i bilen også, om man skulle ende opp et sted uten en kjappere vegg-løsning.

At Tesla ser seg nødt til å kutte en relativt billig kabel er rart da de samtidig har økt prisene på bilene sine mange ganger de siste 12 månedene.

Annonse