teslastikkkontaktladerstopp
Tesla vil ikke lenger inkludere stikk-kontakt lader.

Annonse


Tesla gjør som Apple: fjerner laderen

Apple startet trenden ved å fjerne laderen i iPhone-esken. Mange produsenter har fulgt etter, inkludert Samsung som ikke en gang legger ved lader til sine nye Galaxy Tab S8-nettbrett.

Tesla dropper den mobile ladekabelen for nye ordre

Og nå har altså trenden kommet til biler, for Tesla har nettopp annonsert at de ikke lenger kommer til å inkludere stikk-kontakt lade-kabel i nye biler. Også Kia har annonsert det samme med EV6.

Det er snakk om den portable lade-kabelen (mobil ladekabel), altså den som kan kobles rett inn i stikk-kontakten for treg, men enkel lading uansett hvor man er.

Slik forsvarer Musk avgjørelsen

I stedet for at denne kabelen nå følger med, har Tesla bestemt at man i stedet må handle den separat. Elon Musk tweeter at prisen nedjusteres fra 400 dollar til 200 dollar og at selskapet i det minste skal gjøre det enkelt å bestille den når man handler en ny Tesla.

Annonse


Musk forsvarer tiltaket på samme måte som Apple gjorde: at dette er sløseri og at bruken var lav, men til forskjell fra mobil-ladere som de fleste har mange av, hvor mange har slike lade-kabler liggende? Uansett sier Musk at han anbefaler å installere vegg-lader før bilen leveres for kjappere lading enn fra stikk-kontakten.

I Tesla sin norske nettbutikk finner vi kun “Corded Mobile Connector” til 6420 kroner, som er utsolgt, mens den med stikk-kontakt-lading (Gen 2 Mobile Connector Bundle) også er utsolgt i USA og inkluderer en tradisjonell stikk-kontakt.

Den norske Tesla-nettsiden er ikke oppdatert for å gjenspeile endringen som er gjeldende på den amerikanske nettsiden:

Annonse