dysonzone
Dyson Zone lanseres til høsten. Pris er ikke kjent.

Annonse


Dyson tuller ikke… tror vi

Dyson Zone er noe så merkelig som et par “luftrensende hodetelefoner som gir ren luft og ren lyd”.

I alle dager Dyson – dette er luftrensende hodetelefoner

Vi sjekket kalenderen og er fremdeles sikre på at det kun er 30. mars og ikke 1. april, men vi må innrømme vi sjekket flere ganger enn normalt ved denne årstiden.

Nå som vi har kommet oss over det lille sjokket, la oss ta en titt videre i pressemeldingen:

“…som leverer oppslukende lyd til ørene og renset luft til nesen og munnen. Dyson Zone luftrensende hodetelefoner er et resultat av over et tiår med forskning på luftkvalitet, og håndterer urbane problemer knyttet til luftkvalitet og støyforurensing”.

Annonse


Luftkvaliteten i byene ble bedre under covid

Vi tenkte covid med en gang, og det har sikkert vært et tema for Dyson også, men de poengterer også luftkvaliteten i byer, som spesielt i utlandet kan være av ekstra dårlig kvalitet, noe som også nevnes:

“Nå som verdens befolkning fortsetter å vokse, anslår Verdens helseorganisasjon (WHO) globalt at 9 av 10 mennesker puster inn luft som overskrider WHOs retningslinjer for forurensingsgrenser. Der NO2 forurensing i byer ble redusert under Covid-19 pandemien, har nivåene raskt returnert til det normale, eller overskredet pre-pandeminivåene i mange globale byer. Det er anslått at mer enn 100 millioner mennesker – rundt 20 prosent av den europeiske befolkningen – er utsatt for langvarig støyeksponering som ligger over WHOs veiledning.”

Mer om produktet

Dyson skryter av at de har tre tiår med ekspertise innen luft-filtrering, og forklarer hvordan Zone fungerer med et par kompressorer:

“Kompressorene i hver øreklokke trekker luft gjennom tolagsfiltrene, og overfører to strømmer med renset luft til brukerens nese og munn gjennom det berøringsfrie visiret. Visiret er skulptert på en måte som sørger for at en renset luftstrøm holdes nær nesen og munnen – og fortynnes så lite som mulig av sidevind fra utsiden.

Det som sørger for det som skal være god luftkvalitet er det negativt ladede elektrostatiske filtermediet som “fanger opp ultrafine partikler som allergener og partikler fra “kilder som bremsestøv, industriforbrenning og konstruksjon – mens et kalium-anriket karbonlag fanger opp bygassforurensninger som NO2 og SO2“.

Kompressoren sørger så for å sende den rensende luften til brukerens nese og munn via et kontaktfritt visir.

Uæææ! “Utover eksisterende testmetoder, bruker Dyson-ingeniører en pustedukke. Denne er utstyrt med mekaniske lunger av medisinsk kvalitet, og sensorutstyr som «inhalerer» forurensning på en måte som etterligner de menneskelige pustemønstrene. Dette blir gjort i et kontrollert kammer. De måler deretter forurensningsnivået i nesen og halsen for å bestemme filtreringseffektiviteten til de partiklene som ellers ville havnet i den kunstige lungen.” Bilde: Dyson

Dyson Zone har også ANC, “lav støyforvrengning og en nøytral frekvensrespons”:

“Dyson ingeniørene har utviklet et avansert støykanselleringssystem. Sammen reduserer enhetens passive demping og ANC uønsket miljøstøy og motortoner for å gi avansert støydemping hjemme, på jobb og på farten. Store, vinklede øreputer former seg rundt lytterens øre, med en skumtetthet og hodebåndsklemmekraft utviklet spesielt for både komfort og gunstig støyreduksjon.”

Mer om lyden

“Som et første inntog i lydverdenen hadde Dyson-ingeniører en vitenskapelig tilnærming. De valgte å ikke stole på en “gyllen lytter”-tilnærming som mange andre gjør. Dysons team av lydingeniører og akustikere forsøkte å konstruere utmerket lyd ledet av beregninger, og støttet opp av omfattende lytteprøver. Resultatet ble en ren, og rik lyd – og avansert støyreduksjon.”

“Til tross for plassbegrensningene som er iboende med en bærbar enhet, utviklet Dyson-ingeniører et elektroakustisk system med høy ytelse i hver øreklokke. En bred frekvensrespons, presis venstre-høyre balanse og støyforvrengning som er betydelig under det som kan oppdages av det menneskelige øret, gir dermed en trofast gjengivelse slik musikerne eller skaperne ønsket.”

Lansering og pris

Produktet er et stykke unna: høsten i år. Det er ei heller pris tilgjengelig, og ikke alle marked vil kunne handle samtidig.

“Komplette produktspesifikasjoner og ytterligere detaljer om tilgjengelighet vil bli annonsert i løpet av de kommende månedene”, avslutter Dyson.

Annonse