teslaøkerprisene
Mens de første i Norge som har bestilt nye Model X og S venter på sine biler på tampen av året/tidlig neste år, har Tesla økt prisene på disse bilene i USA.

Annonse


Tesla har økt prisene igjen: opp til 112 000 kroner dyrere

Tesla øker prisene igjen på sine dyreste biler, trolig grunnet inflasjonskostnader.

Tesla øker prisene på S og X med tusenvis av dollar

Det er ikke mulig å gå tilbake og se historikken på Teslas norske nettbutikk i forhold til priser (det foreligger ei heller priser på S og X da Tesla ikke selger de gamle modellene, men venter på at de nye skal ankomme – det er derfor kun mulig å reservere), men finansekspert Sawyer Merritt har kartlagt økningen i dollar.

Problemet med å se pris-økningen er fordi Way Back Machine ikke lenger har noen data registrert for Tesla i Norge for 2022, og ved forsøk på å hente opp en norsk Tesla-URL fra i fjor, så omdirigerer nettsiden automatisk til .com.

Her er de nye amerikanske S- og X-prisene:

  • Model S Long Range: 99,990 dollar (fra 94 990 dollar)
  • Model S Plaid: 135,990 dollar (fra 129 990 dollar)
  • Model X Long Range: 114 990 dollar (fra 104 990 dollar)
  • Model X Plaid: 138 990 dollar (126 490 dollar) – en økning på 12 500 dollar

Tesla har øker prisene sine ganske hyppig, inkludert på de to selvkjørende pakkene som tilbys.

“Priser og alternativer vil bli ferdigstilt etter hvert som levering nærmer seg. Du vil få beskjed om å fullføre bestillingen din når endelige priser og alternativer er publisert. Inntil da vil bestillingen bli ansett som en forhåndsbestilling som du kan avbestille med full refusjon”, skriver Tesla på sin norske nettbutikk om Model S og X-forhåndsbestillinger.

Annonse