intelspectretaperytelse
Det er oppdaget nye hull som kan utnyttes i Spectre 2.0. Feilrettingene for spesielt Intel CPU-ene tærer på ytelsen.

Annonse


Intel CPU-er mister opp til 36 prosent ytelse

Det er lenge siden teknologi-verdenen snakket om CPU Spectre-sårbarheten, men den er der fremdeles, da det stadig oppdages nye varianter.

En ny Spectre 2.0-sårbarhet er oppdaget: BHI/BHB

Problemet var også i 2018 at feilrettingene medfører ytelsestap, og så er også tilfellet med den nye BHI-oppdateringen som er den aller nyeste i rekken med fikser av feilen. Også ARM CPU-er er berørte, men ikke AMD. Ikke helt.

Likevel er det altså slik at AMD nå anbefaler bruk av IBRS-feilretting på sine CPU-er, da LFENCE/JMP-fiksen for Spectre 2.0 ikke fungerer helt som ventet. Gode nyheter for AMD-eiere er at ytelsestapet er langt lavere enn på Intels.

Feilrettingen er allerede å finne i Linux 5.17, så nå er naturligvis ytelsen testet hos Phoronix.

Annonse


Intel CPU-er taper vanvittig med rå-ytelse

Nettsiden avslører at 12. generasjon Alder Lake-S Core i9-12900K taper opp til 26 prosent ytelse i Sockperf-testen der det måles hvor mye rå gjennomstrømming av data CPU-en er i stand til å levere.

11. generasjon Tiger Lake Core i7-1185G7 gjør det enda verre med 35,6 prosent ytelsestap på et system med feilrettingen installert.

Merkelig nok tjener 11. generasjon i7-1185G7 2,2 prosent på en tettet maskin. Sjekk tallene i lenkene under, inkludert for AMD.

Annonse