windowsdevekomodus
Man kan allerede teste eko-modus i Windows 11 dev 22557.

Annonse


Windows 11 får opp til fire ganger bedre ytelse

Windows 11 sin 22H2-oppdatering, også kjent som Sun Valley 2, kan gi store ytelses-løft spesielt om maskinen har lite RAM.

Microsoft utvider eko-modus

Det er vel allerede slik at Windows pauser programmer på laptoper ved å pause dem, men nå skal funksjonen utvides.

Effektiv-modus, også kjent som eko-modus, vil nemlig sørge for å pause apper som ikke brukes, men det vil også være mulig å manuelt aktivere funksjonen per app i oppgavebehandleren på en hvilken som helst maskin. Sistnevnte er ikke mulig å gjøre med dagens stabile versjoner av OS-et.

Her vises det hvordan man kan pause programmer og om et program har aktivert eko-modus.

Opp til fire ganger bedre ytelse og mye kjappere oppstart av Word og Edge

Når et program settes i eko-modus er priroitet ovenfor appen lav, men den kjører fremdeles i bakgrunnen slik at man kan fortsette som før om ønskelig.

Microsoft har testet funksjonen det siste år, og sier det er snakk om opp til fire ganger bedre ytelses-forbedringer for programmer som er CPU-intensive. Dette har også den heldige effekten at grensesnittet blir kjappere, samt kjappere oppstart av Microsoft-programmer som Word og Edge.

Funksjonen kan allerede testes i Windows 11 dev 22557:

Oppgavebehandling-appen har fått seg en overhaling og kommer nå med en såkalt effektivitetsmodus som tidligere har blitt eksperimentert med under navnet “Eco Mode”. Funksjonen er altså tilbake i versjonnummer 22557 og hjelper deg i de tilfellene der du oppdager et program som bruker litt for mye av maskinens kapasitet. Du kan velge å begrense hvor mye ressurser programmet kan bruke slik at andre programmer får større prioritet.

ITavisen, 17. februar, 2022
Den nye oppgavebehandleren får natt-tema og har et grensesnitt som står mer i stil til resten av Windows 11.

Annonse