googlestadiadårlig
Google Stadia er i ferd med å bli en plattform for andre selskap enn Google, og derfor ikke den store forbrukermerkevaren mange spillere hadde håpet på.

Annonse


Det ser mørkt ut for Google Stadia

Google klarer veldig sjelden holde prosjektene sine gående i særlig lang tid.

Stadia står ikke høyt hos de som betaler hos Google

Sist ut er spill-strømmetjenesten Stadia som visstnok har mistet masse status innad i selskapet. Det melder Business Insider.

Annonse-selskapet har tidligere uttalt at de ikke ser på Stadia som en konkurrent til de store spill-selskapene, men i stedet en plattform for bransjen, og nå ser det altså enda mørkere ut for spillere som ønsker å gjøre Stadia til sitt gaming-hjem.

Trenden ser klar ut

Ifølge de ferske rapportene er planen å tilby selskap som Peloton, Bungie og Capcom “opplevelser”. Peloton har allerede brukt Googles Stadia-teknologi, som er døpt Google Stream når det brukes av andre selskap, for å servere sitt første spill Lanebreak. ATT har også nyttet Stream for å tilby Batman: Arkham Knight gratis ovenfor sine kunder.

Annonse


I tillegg til rapportene om at tjenesten ikke lenger er like forbruker-sentrisk da Google ikke har tjent så mye de hadde håpet på etter å ha brukt hundrevis av millioner kroner på å handle spill til tjenesten, rapporterer ikke Stadia-gruppen lenger til maskinvare-gruppen men til en nest-sjefen hos abonnement-gruppen innad i selskapet.

De andre selskapene nevnt har ingen kommentar til saken, men ovenfor The Verge uttaler Google følgende:

“Vi annonserte våre intensjoner om å hjelpe utgivere og partnere med å levere spill direkte til spillere i fjor, og har jobbet mot dette målet. Den første manifestasjonen har vært vårt partnerskap med AT&T som tilbyr Batman: Arkham Knight gratis for sine kunder.

Selv om vi ikke vil kommentere rykter eller spekulasjoner angående andre partnere, er vi fortsatt fokusert på å bringe flotte spill til Stadia i 2022. Med 200+ titler tilgjengelig for øyeblikket, forventer vi å ha ytterligere 100+ spill lagt til plattformen i år, og Stadia Pro tilbyr for øyeblikket 50 spill.”

Annonse