appledatingappernederland
Det er forvirring rundt hva som skjer med Apples påbud i Nederland om å tillate alternative betalingsmetoder. Apple sier de gjør som ordren sier, domstolen mener at selskapet ikke har implementert de nødvendige endringene.

Annonse


Apple bøtelagt 50 millioner kroner for tredje gang

Dette er tredje gang Apple bøtelegges i Nederland fordi selskapet nekter å tilby andre betalingsmåter enn Apples egne, og ingen skjønner egentlig hva som skjer.

Dette er tredje gang

Authority for Consumers and Markets (ACM) har bøtelagt dem hver uke siden januar etter at Apple 15. januar visstnok ikke la til rette for hva ACM krever de må.

15. januar meldte Apple at de hadde gjort de endringene som var nødvendige per en rettsordre i desember som kun omfatter dating-apper. Senere svarte domstolen at Apple ikke hadde utført endringene, kun sagt at det var planen å utføre dem.

Apple senket prisen med kun tre prosent

Noe annet Apple har gjort er at de riktignok har senket prisen ved bruk av andre betalingsmåter, men det er kun snakk om tre prosent lavere, altså 27 i stedet for 30 prosent som vi meldte 5. februar:

Annonse


“I januar kunne vi melde at Apple har tapt i nederlandsk rett og av den grunn må tilby alternative betalingsmåter for apps i App Store, spesifikt dating-apps. De har anket, men i påvente av ankesaken har de skissert frem en løsning for hvordan det skal gå for seg.

Essensen i den nye tilnærmingen er at man ikke slipper unna den berømte avgiften deres: 27% tar Apple i kommisjon av alle transaksjoner. Vanligvis er denne kommisjonen på 30%, slik at det er ikke store forskjellen det er snakk om.

Måten det foregår på er at utviklere av datingapplikasjoner i Nederland kan velge å sette opp en kobling til en ekstern nettside eller en integrert i-app-løsning. De utviklerne som velger denne måten å gjøre det på trenger en spesial-API fra Apple der det presenteres til kunden at de er på vei til en betalingstjeneste som Apple ikke har kontroll over.”

Annonse