app-store-apple-nederland
Dating-apps i Nederland skal tilbys alternative betalingsformer på Apples plattform.

Annonse


Alternative betalingsmåter kommer med en pris – må betale 27% i Apple-avgift

Slipper ikke unna Apple-avgift

I januar kunne vi melde at Apple har tapt i nederlandsk rett og av den grunn må tilby alternative betalingsmåter for apps i App Store, spesifikt dating-apps. De har anket, men i påvente av ankesaken har de skissert frem en løsning for hvordan det skal gå for seg.

Essensen i den nye tilnærmingen er at man ikke slipper unna den berømte avgiften deres: 27% tar Apple i kommisjon av alle transaksjoner. Vanligvis er denne kommisjonen på 30%, slik at det er ikke store forskjellen det er snakk om.

Måten det foregår på er at utviklere av datingapplikasjoner i Nederland kan velge å sette opp en kobling til en ekstern nettside eller en integrert i-app-løsning. De utviklerne som velger denne måten å gjøre det på trenger en spesial-API fra Apple der det presenteres til kunden at de er på vei til en betalingstjeneste som Apple ikke har kontroll over.

Apple i hast

Det lille avviket i gebyr før og etter endringen skyldes ifølge Apple kostnadsbesparelser relatert til prosessering av betalinger og andre tilsvarende aktivititeter. Avviket er likevel så lite at det nesten gjør Apples egne betalingsmåte mer fristende, da man slipper administrasjon relatert til den nye metoden. Apple skal nemlig ha det slik at utviklere hver måned må sende en rapport til Apple med oversikt over salget deres, hvorpå selskapet så sender en faktura i retur som må betales innen 45 dager.

Løsningen bærer preg av hast – 9To5Mac begrunner det i at Apple jobber raskt med saken for å slippe enda en bot på fem millioner euro.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse