boe-skjerm-500hz
Kinesiske BOE sin nye skjerm-prototype er på 27-tommer og 500Hz.

Annonse


Denne skjermen har 500Hz

De raskeste skjermene der ute har for øyeblikket en bildefrekvens på 360Hz, tilsvarende 360 oppfriskninger per sekund. Det er svært raskt og mer enn nok for de fleste, også profesjonelle e-sportspillere – men den kinesiske produsenten BOE lener i en annen retning.

Ingen OLED

Denne uken har de nemlig annonsert en 27-tommers monitor – riktignok en prototype, med 500Hz bildefrekvens. Skjermen har ikke OLED og ei heller skjermteknologi vi vanligvis ser på markedet. Av det som går frem i annonseringen, oversatt gjennom Google Translate, så er det snakk om “et viktig gjennombrudd i halvleder-teknologi med oksid” og en form for masseproduksjon av sammensatte kobberstrukturer som gir svært høy oppfriskningsrate og høy oppløsning.

Slik teknologi har tidligere blitt beskrevet som en mulighet til å gjøre 4K og 8K-skjermer billigere i fremtiden.

Kun en prototype for nå

Som du kanskje tenkte deg frem til så blir det vanskelig å oppnå noe i nærheten av 500Hz med en oppløsning på over 1080p. The Verge skriver også at prototypen på dette stadiet kun tilbyr 8-bit fargedybde.

Hvorvidt BOE setter prototypen i fullskala-produksjon i fremtiden eller ikke er uvisst.

Annonse


Annonse


Annonse