googleprojectiris
Google ga opp Daydream View i 2019, men har en stund jobbet med et AR-hodesett som visstnok kommer om to år.

Annonse


“Iris” er Googles AR-hodesett – bruker nettet for å spare batteriet

The Verge melder at Googles hodesett-prosjekt heter Iris og at det skal lanseres i 2024.

Prøver seg igjen etter Google Glass

Du husker sikkert de billige VR-hodesettene fra Google, og Daydream View (som vi testet i februar 2017)? Det er noen år siden de var en greie, og søker man etter “Google VR” i Google, sendes man til en side om mobil-AR.

Google har ikke vært så dyktige med å dyrke en effektiv maskinvare-del, og har samtidig mistet fokus med flere av sine produkter. Flere har også blitt skrotet, og det er lenge mellom hvert spennende maskinvareprosjekt. Et annet problem er at selskapet også ofte gir opp sine mange prosjekter. Blir det annerledes nå?

Google drev mye med dette før, hva skjedde?

Skal vi tro hypen rundt AR så kan dette være av typen segment som ikke kan overses, og at Google bare må lykkes, spesielt når vanlige briller får AR – hva om mestepartene av nettsøkene dine gjøres med AR i brillene om ikke så veldig mange år?

Annonse


Nå har The Verge konkretisert Googles planer for 2024, og det er Iris, et AR-hodesett (Apples venter å være VR med AR “passthrough”). Informasjonen stammer fra to kilder.

Dette føles litt for glattpolert til å være en tilfeldig lekkasje, men man vet jo aldri. Det er jo også interessant om det er slik at det kun blir AR.

Foreløpig jobber 300 personer med prosjektet, som ventes å økes med flere hundre, så det er tydelig at Google tar segmentet seriøst.

Skal bruke nettet for å spare på batteriet

Det er visstnok folk fra Pixel-teamet som jobber på hodesettet som fremdeles ikke har fått definert en målgruppe å selge til, så det er jo ganske enkelt å regne seg frem til at 2024-lanseringen kan ryke.

Vi vet ikke om Apple skal gjøre det samme med sitt hodesett, men Google skal bruke nettet for å laste ned noe av innholdet fra nettet – dette for å spare på batteriet. Smart? Vi får se, som så mye annet rundt dette. Apples VR/AR-hodesett lanseres visstnok neste år.

Annonse