chromium
Chromium-baserte nettlesere har mistet muligheten til å slette en standard søkemotor dersom brukeren ønsker å bytte den ut mot en annen.

Annonse


Chromium-trøbbel – går ikke lenger å skifte standard søkemotor

Fjernet bevisst

Vanligvis kommer en nettleser med en eller flere standard søkemotorer, det gjelder også for Chromium – fundamentet for nettlesere som Google Chrome og Microsoft Edge.

Disse søkemotorene har man hittil kunne herje med til en viss grad: redigere eller slette dem dersom de av en eller annen grunn ikke faller i smak. Nå meldes det at denne muligheten er borte i Chromium 97. På en Reddit-tråd foreslås det at utviklerne bevisst har fjernet muligheten til å slette en søkemotor som er satt til standard, ettersom dette kan komplisere ting for brukeren.

Klagene renner inn

Allerede renner det inn klager på endringen. På support-siden til Google er det flere som melder at slette-knappens bortgang har ført til problemer, for eksempel at søkemotoren stadig endres til å være Yahoo.

En utvikler har innsett at den nye endringen kan være problematisk, og forteller at sletteknappen kan returnere i Chrome 98 eller 99 som lanseres henholdsvis tidlig februar og tidlig mars.

Annonse