Annonse


Forbered deg på forvirring: nå kommer “WiFi 6 Release 2”

Vi har skrevet en god del om WiFi 6e, spesielt de dyre mesh-systemene til Netgear.

Stønn…

Du behøver heller ikke bekymre deg over at folkene bak WiFi-standarden har lært noe av personene hos USB-bransjestandarden, for nå lanserer de WiFi 6 i andre generasjon, så i stedet for å kalle det WiFi 7 eller kanskje WiFi 6,5 så er navnet altså “WiFi 6 Release 2”. Ok, ja vel.

Så hva loves denne gang? Mer energi-effektivtet og bedre ytelse når det er mange på samme nett.

Men det er fordeler å hente

En konkret forbedring er fler-bruker MIMO som lar flere enheter laste opp innhold samtidig til ruteren, noe som forbedrer stabiliteten og ytelsen og samtidig senker etterslepet i spill og under video-konferanser.

Annonse


Det er jo hyggelig at enheter med støtte for den nye standarden har nye energisparefunksjoner som søvnmodus og lav-energi-modus, men det finnes ingen med støtte enda så det vil ta tid før dette er noe vi får glede av på flere enheter – det er jo ikke haugevis med WiFi 6e heller.

Et viktig poeng er at alle båndene berikes med forbedringene, være det seg 2.4GHz, 5GHz og 6GHz.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse