Annonse


Forbered deg på forvirring: nå kommer “WiFi 6 Release 2”

Vi har skrevet en god del om WiFi 6e, spesielt de dyre mesh-systemene til Netgear.

Stønn…

Du behøver heller ikke bekymre deg over at folkene bak WiFi-standarden har lært noe av personene hos USB-bransjestandarden, for nå lanserer de WiFi 6 i andre generasjon, så i stedet for å kalle det WiFi 7 eller kanskje WiFi 6,5 så er navnet altså “WiFi 6 Release 2”. Ok, ja vel.

Så hva loves denne gang? Mer energi-effektivtet og bedre ytelse når det er mange på samme nett.

Men det er fordeler å hente

En konkret forbedring er fler-bruker MIMO som lar flere enheter laste opp innhold samtidig til ruteren, noe som forbedrer stabiliteten og ytelsen og samtidig senker etterslepet i spill og under video-konferanser.

Annonse
Det er jo hyggelig at enheter med støtte for den nye standarden har nye energisparefunksjoner som søvnmodus og lav-energi-modus, men det finnes ingen med støtte enda så det vil ta tid før dette er noe vi får glede av på flere enheter – det er jo ikke haugevis med WiFi 6e heller.

Et viktig poeng er at alle båndene berikes med forbedringene, være det seg 2.4GHz, 5GHz og 6GHz.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse