volvo-google-home
Snart kan du bruke Googles stemmeassistent til å slå av og på bilen, styre temperaturen, sjekke gjenværende batterinivå og mer på din Volvo.

Annonse


Google Home og YouTube kommer til Volvo

I anledning CES 2022 har Google og Volvo annonsert en nyhet som angår dem begge: Volvos biler vil snart få veldig tett integrasjon med Google Home og dens stemmeassistent.

Introduserer Google Home-økosystemet

Det betyr at Volvo i løpet av de kommende månedene vil integrere Google Home-økosystemet i sine biler slik at man skal kunne bruke stemmekommandoer til å blant annet skru av og på bilen, regulere klimaet på innsiden av kjøretøyet og få informasjon om bilens status, batterinivå og lignende.

Volvo-eiere skal også kunne snakke direkte til Googles stemmeassistent i bilen. Det gjør den svenske bilprodusenten til den første som tilbyr direkteintegrasjon av Google Home i bilene sine.

Dette er bare starten

Det er neppe første gang vi ser slik integrasjon av en stemmeassistent i biler, men Google Home har ikke blitt benyttet i dette formålet helt til nå. Volvo ruller ut Google Home-integrasjon i løpet av de kommende månedene og vil stadig innføre nye muligheter for hva man kan bruke integrasjonen til. I begynnelsen vil det være kommandoer for å gjøre ting som å låse/åpne bilen, styre temperaturen også videre, mens det senere vil bli mulig å planlegge lading av bilen for eksempel.

Annonse


For å gjøre ting som er sensitivt av natur vil man måtte bruke to-faktorautentisering, dette gjelder for eksempel når man skal låse opp bilen.

YouTube kommer også

En annen, relatert nyhet er at YouTube også blir tilgjengelig i Volvo sine biler, slik at man kan strømme videoinnhold fra plattformen direkte til bilen. Av sikkerhetsårsaker kan dette kun gjøres når bilen er stasjonær, og appen lastes ned gjennom Play Store.

“Å tillate kundene våre at de kan se videoer mens de venter på å plukke opp barna fra skolen er en del av vårt løfte om å gjøre livene deres bedre” uttalte produktsjefen i Volvo Cars, Henrik Green. Han fulgte opp med å si at kundene i langt større grad kan nyte den tiden som går til lading av bilen ved å ha videoinnhold de kan se på, slik at det blir en fornøyelse og ikke en brysom opplevelse.

Nyhetene passer særlig bra med tanke på at Volvo har meldt at kommende Polestar 3 får Qualcomm sin bilbrikke. Denne skal ifølge selskapet gjøre infotainment-systemet mer enn dobbelt så raskt enn dagens system.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse