polestar-vivaldi

Annonse


Vivaldi innleder samarbeid med Polestar, Polestar 2-eiere får nettleser

Den norske nettleseren Vivaldi har gått sammen med den svenske elbilprodusenten Polestar for å tilby førerne av Polestar 2 en kraftfull nettleser-opplevelse. Vivaldi blir den første tilgjengelige nettleseren i Android Automotive-programvaren, og eiere av Polestar 2 kan allerede i dag komme i gang med nettleseren.

For å få tilgang til Vivaldi i Polestar 2 så går du bare inn på Google Play der du installerer nettleseren.

Trygghet og personvern

Det bør være store nyheter for mange da mangelen på nettleser i Android Automotive OS for Polestar 2 har vært en plage for mange. Vivaldi skriver at målet deres er å tilby en unik og tilpasningsvennlig nettleseropplevelse til alle hvor enn de måtte være, enten det er hjemme, på kontoret eller i farta.

Slik den er tilpasset for Polestar 2 har Vivaldi prioritert førerens trygghet og personvern. Nettleseren kan kun brukes mens bilen er parkert, og innholdet som eventuelt spilles av vil fortsette kun i lydform dersom man setter bilen i bevegelse.

Annonse


Nettleserdata som er foretatt i privatmodus blir ikke lagret av bilen, og dersom du er innlogget på en Vivaldi-konto så kan nettleserdata synkroniseres med andre andre enheter der du er logget inn på samme konto.

Vivaldi-sjefen Jon Stephenson Von Tetzchner er åpenbart fornøyd med samarbeidet:

“Vi er veldig stolte av å kunne introdusere nettleseren vår i en bil for første gang, og spesielt til et merke som Polestar. Våre teknologiske og bærekraftige ambisjoner er samstemte, vi verdsetter transparenthet, personvern og ansvarlig innovasjon – og vi har serverne våre i Island, et av Polestar sine nyeste markeder. På samme måte som Polestar går merkevaren vår ut på å utfordre, og vi lener oss på en skandinavisk tilnærming i designet vårt, basert på tillit og det å lytte til brukerne våre.”

Vivaldi i førersetet

Den norske Vivaldi-gjengen har utviklet nettleseren spesifikt for den 11-tommer store skjermen i Polestar 2, der den gir en nettleseropplevelse som i stor grad overlapper med opplevelsen fra en smarttelefon. Blant funksjonene finner man en innebygget annonseblokkerer, oversettingsverktøy, notatfunksjonalitet, beskyttelse mot sporing og kryptering synkronisering.

Polestar-sjef Thomas Ingenlath sier at de har lyttet til Polestar-fellesskapet og at det er en bra ting de endelig kan oppfylle ønsket om nettleser, som de altså anser som en fin liten julegave til Polestar 2-eiere.

“Nå er det nesten ingen begrensning på hva slags internettinnhold du kan se på i Polestar 2 – til og med flere av streamingplattformene dine.”

Annonse