ddr5andregenerasjonskhynix
SK Hynix har annonsert andre generasjon DDR5-moduler som er de mest tettpakkede noen sinne.

Annonse


Disse 96GB DDR5-brikkene er de første i sitt slag, men du kan ikke kjøpe dem

SK Hynix har annonsert 96GB og 24GB andre generasjon DDR5 RAM-moduler, det er bare ett problem for de som vil ha det aller råeste til spill-maskinen: de produseres for data-sentre.

Dette er de mest tettpakkede RAM-modulene noen sinne

De nye brikkene produseres med 1 anm-prosess, basert på 10 nm-prosess som forbedrer produksjonen av brikkene.

Dette innebærer igjen fordelen med at man kan pakke flere GD inn i modulene, opp til 50 prosent faktisk enn 16GB DDR5-modulene som brukes i dag. Med 24GB per modul er dette de mest tettpakkede RAM-modulene noen gang produsert.

33 prosent kjappere og mer strøm-gjerrige

De skal altså selges i 96- og 24GB-brikker og er 33 prosent kjappere enn forrige generasjon fra 2018. Med disse kan vi forvente hastigheter på over 6900Mbps og samtidig 25 prosent lavere energi-konsum.

Intel solgte sin RAM-del av selskapet i oktober 2020:

SK Hynix bekrefter i pressemeldingen at de blar opp 9 milliarder dollar for Intels minneavdelinger. Det inkluderer da Intels «NAND- og SSD-forretninger, NAND-komponenter og wafer-forretninger, samt NAND-produksjonsfabrikken i Dalian, Kina». 

ITavisen