Annonse


Sjokkbølger i tech-verden: Intel selger minneavdelingen til sør-koreansk selskap

Intel skal selge sine minnebrikke-forretninger, og nå er det klart hvem kjøperen er.

I en pressemelding som ble sendt ut i går kveld, ble det kjent at det er den sørkoreanske brikkeprodusenten SK Hynix som nå blar opp for Intels NAND- og SSD-forretninger.

Beholder én avdeling

SK Hynix bekrefter i pressemeldingen at de blar opp 9 milliarder dollar for Intels minneavdelinger. Det inkluderer da Intels «NAND- og SSD-forretninger, NAND-komponenter og wafer-forretninger, samt NAND-produksjonsfabrikken i Dalian, Kina».

Oppkjøpet skal ikke ha noen betydning for Intels raske Optane-SSD-er, Optane-avdelingen er en mindre, men mer luktrativ avdeling rettet mot bedriftskunder.

Annonse


Blir verdens nest største produsent

Før oppkjøpet kan gjennomføres, må det godkjennes av myndighetene i de respektive landene. Selskapene forventer at dette vil skje sent i 2021. Handelen skal etter planen fullføres i 2025.

Når SK Hynix tar over Intels minnebrikke-avdeling, vil det sørkoreanske selskapet bli den nest største minnebrikke-produsenten i verden, kun slått av Samsung.

For Intels del vil oppkjøpet bety større frihet til å fokusere på andre områder:

– Dette vil gjøre det mulig for oss å prioritere investeringene våre i differensiert teknologi, så vi kan spille en større rolle i våre kunders suksess, sier Intel-sjef Bob Swan i en uttalelse.

SK Hynix vil få en større del av denne kaken etter oppkjøpet.

Analytiker: – For høy pris

Umiddelbart etter at nyheten om oppkjøpet ble kjent, gjorde SK Hynix et byks på børsen. Det tok imidlertid ikke lang tid før det samme selskapet falt 2 prosent.

– Aksjeholdere er negative til denne avtalen fordi de mener prisen er for høy, sier Lee Seung-woo, analytiker i Eugene Investment & Securities, til Reuters.

Kilde:
Tom’s Hardware

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse