huaweikina
Huawei fremstår utad som et forbrukervennlig teknologiselskap, men selskapet utvikler sporing-systemer for Kina.

Annonse


Huawei er avslørt: involvert i overvåking for Kina

En rekke land har i de siste årene sagt nei til Huawei mobil-basestasjoner etter at etterretningsorganisasjoner har funnet at de rapporterer data tilbake til Kinesiske myndigheter.

Huawei: “Personvern er vår topp-prioritet”

Selskapet har alltid bedyret at de ikke spionerer, men nå har The Washington Post avdekket at dette ikke stemmer. Avisen har gått igjennom mer enn 300 Powerpoint-presentasjoner som avslører det motsatte. Filene var åpent tilgjengelige på Huaweis nettsider før de ble fjernet i fjor.

En av forslagene for overvåkning er teknologi som lar myndighetene analysere stemme-opptak for så å matche dem mot en stor database med lignende opptak. På den måten vil det være mulig å lettere dokumentere og overvåke opposisjonen i Hong Kong og Taiwan.

Dokumentet kalt “Nasjonal sikkerhet og forsvar”, er merket med Huawei sin logo og avslører hvordan “målet” kan stemme-identifiseres.

Powerpoint-dokumenter avslører hva Huawei egentlig driver med

Et annet system for overvåkning i fengsler og fangeleire der Kina fengsler uiguriske muslimer, skal allerede være implementert. Fangeleirene skal være åsted til både tortur og slave-arbeid.

Annonse


Denne Huawei-plattformen er laget for overvåkning i fengsler.

Huawei leverer en rekke overvåknings-plattformer for det kinesiske kommunist-partiet

Og det er mer: ifølge dokumentene, mange av dem fra 2014 (flere av dem ble oppdatert i fjor), avsløres det hvordan Huawei ansiktsgjenkjenning er brukt i Xinjiang siden 2017 for å fakke det som omtales som kriminelle. Systemet gjør det også mulig å finne personer, via mobilen til vedkommende, av politisk interesse for regimet i Beijing.

Denne sporingen skal være aktiv i Guangdong, en av de aller største provinsene i landet med 126 millioner innbyggere.

Dette systemet forklarer hvordan man kan spore.

Huawei nekter som vanlig for anklgene og sier at “de ikke har kjennskap til prosjektene nevnt i Washington Posts artikkel”, og at selskapet leverer “skyplattformtjenester som overholder vanlige industristandarder”.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse