netgear6enorge
Forhåndsbestillingene åpnet i dag.

Annonse


Nå kommer det spinnville WiFi-nettet endelig til Norge og det blir dyrt

Det var i oktober vi skrev om Netgears nye Orbi-rutere med WiFi 6e med RBKE963 i spissen.

Topp-ruteren med WiFi6e koster 18 490 kroner

Nå klargjør selskapet Norges-lansering, og vi har detaljene, inkludert Norske priser:

  • RBKE963: Router og 2 satellitter 3-pack: 18 490 kroner.
  • RBKE963B: Orbi Black Edition Router og 2 satellitter 3-pack: 18 490 kroner
  • RBKE962: Router og 1 satellitt 2-pack: veiledende pris 12 990 kroner
  • RBSE960: Tilleggssatellitt: 7490 kroner

RBKE960-serien legger til det nylig frigitte 6 GHz WiFi-båndet, og kan nå levere quad-band teknologi med raskere internetthastighet til flere enheter samtidig med mindre forstyrrelser og ventetid. Den kraftigste Orbi til dags dato støtter multi-Gigabit internett, og forbedrer WiFi-ytelsen for det økende antallet enheter som brukes i moderne hjem, i tillegg til å bane vei for nye enheter og opplevelser.

Netgear

Har undersøkt norsk nettbruk

Ifølge nett-produsenten har snitt nett-bruket i Norge, per husstand, økt med 30 prosent fra mars 2020 til januar 2021:

“Aktiviteter som har vært nødvendige på grunn av pandemien, som fjernarbeid, virtuelle zoom-møter, hjemmeskole og filmstrømming har blitt normen, sammen med nett-shopping, trening, spill og bestilling av mat. På samme tid har internettoperatørene i stor stil begynt å levere nettforbindelser med gigabithastighet til hjemmebrukere.”

Annonse


Dette melder Netgear om toppmodellen

“Orbi Tri-Band WiFi 6 (RBK853), ved å legge til et fjerde frekvensbånd i form av det nylig frigitte 6 GHz-båndet. Dette nye båndet legger til et etterlengtet ekstra WiFi-frekvensspekter som kan håndtere multi-Gigabit WiFi-hastigheter med nye smarttelefoner og bærbare datamaskiner – uten forstyrrelser fra andre enheter på de eksisterende 2,4 GHz- og 5 GHz-båndene.”

Selskapet sier at veksten vil være “rask” – selv om det riktignok dukker opp flere og flere produkter, er det ikke akkurat mange enda, men Netgear lister opp Samsung Galaxy S21, Fold 3, Dell Latitude 5520 Lenovo Thinkpad T14.

Samsung sin Neo QLED 8K TV har faktisk 6e også, og Intel har et PCIe WiFi 6e-kort. “Flere vil komme til frem mot jul”, forsikrer Netgear.

Også 2,4 og 5GHz drar nytte av med det nye 6GHz-båndet

Dette fordi radioen og antennedesignet er oppgradert:

Enheter som kjører på 2,4 GHz og 5 GHz WiFi-båndene, vil også oppleve en forbedring av dekning og økte hastigheter på opptil 30 prosent med Orbi RBKE960-serien. Det skyldes systemets oppgraderte WiFi-radio og antennedesign sammenlignet med de tidligere flaggskipsmodellene i Tri-band Orbi RBK850-serien.

Opp til 10Gb er også støttet:

For å leve opp til den økte WiFi-hastigheten har internettforbindelsen også blitt oppgradert med støtte for opptil 10 Gigabit, som er den høyeste internetthastigheten som er tilgjengelig i dagens marked. I tillegg har både routeren og satellittene fått 2,5 Gigabit Ethernet-porter, slik at kunder som har nyere multi-Gigabit Ethernet-enheter kan dra full nytte av dem.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse