snapdragongen1
Gen 1-mobiler kommer allerede i år med en langt kraftigere GPU og AI-egenskaper i kombinasjon med en bildebrikke som alltid er klar for å ta bilder nesten uten å bruke strøm.

Dette er den nye generasjon Snapdragon med Unreal Engine 5

Annonse


Snapdragon 8 Gen 1 er navnet på den nye brikken som skal nyttes av Android toppmodeller. De første kommer faktisk senere i år, altså denne måneden, med flere på vei i første halvdel 2022.

“AI, kamera, gaming og tilkobling”

Snapdragon 888 ble også avslørt 1. desember, så Qualcomm følger altså tradisjonen i år også.

Den nye brikken er kraftig nok til å støtte Unreal Engine 5 med sin 3GHz CPU og Kryo CPU-kjerner. Qualcomm omtaler bare GPU-en som Adreno, og sier at den er “25 prosent mer effektiv og 30 prosent kjappere” og “den første Snapdragon-plattformen med støtte for UE 5.”

AI-brikken er også kraftig forbedret med fire ganger ytelsen 888, mens CPU-ytelsen ikke er fremhevet i særlig grad da den er ganske like forgjengeren.

Annonse


Andre ting som er på plass er et X65 5G modem med opp til 10 Gbps (som verdens første) og WiFi 6e.

Takler 8K video

Brikkens nye “Sight 18-bit ISP” takler opp til 8K video @ 30FPS. Den kan hanskes med 4000 ganger mer data enn 14-bit-brikken i forgjengeren og kan knipse bilder opp til 3,2 gigapiksler per sekund.

I praksis betyr dette at Gen 1 kan behandle data fra 3 x 36MP-kameraer samtidig uten lag”.

Qualcomm

4K @ 120FPS og 720p saktevideo @ 960FPS er også på plass.

Alltid-på kamera

Noe som er interessant fra et forbrukerperspektiv uavhengig av alle tallene, er at den også har en bildebehandler som alltid er på og som gir liv til kameraet nesten uten å bruke batterilevetid. Dette gir også støtte for alltid-på ansiktsdeteksjon.

Støtte for nye aptX Lossless betyr strømming av CD-kvalitet (16-bit 44.1kHz) over en trådløs tilkobling.

På sikkerhetsfronten finner vi innebygget støtte for Googles Android Ready SE som igjen gir mulighet til å lagre bilnøkler og ID.