windows-11
Windows 11-ytelsen vil forbedres i løpet av 2022.

Annonse


Microsoft lover å gjøre Windows 11 raskere

Windows-utviklerne har kjørt i gang en såkalt AUA-økt (Ask Us Anything) der de har tatt i mot og svart en haug spørsmål fra brukerne. Av det som har blitt diskutert så er hovedessensen at gjengen ser for seg å gjøre Windows 11-ytelsen til et fokusområde for utvikling og forbedring i løpet av 2022.

Bedre oppstart og grensesnitt

Spørsmålet ble tatt opp da enkelte klaget på det de mente var trege menyer og overganger i Windows 11-grensesnittet. Utviklerne svarte raskt med å bekrefte at dette er noe de aktivt jobber med, og som blir enda mer sentralt i arbeidet deres i 2022.

Det betyr at brukere av Windows 11 i 2022 bør forvente endringer i 22H2-oppdateringen som særlig påvirker grensesnittet og ytelsen positivt.

Performance will be an area of focus for us in 2022. A lot of that focus will go into startup/launch perf; in terms of UI elements rendering on the screen (after the framework is loaded), we’ve tested the scalability of doing things like putting 10k buttons on the screen, etc. Most of the UI elements render pretty quickly already, but it would be good to understand if there are specific UI element scaling/slowness issues you’re experiencing and we could take a look into that specific scenario.

Tar tilbakemeldingene mer seriøst

Neowin melder at aktive Windows-utviklere har vist en tendens til å bli mer mottakelige overfor tilbakemeldinger den siste tiden. Et annet eksempel i tillegg til det som går frem i spørsmålsrunden på Reddit er at Microsoft i går meldte at de ruller tilbake Whiteboard til UWP-versjonen som fantes før endringene, ettersom den nye var plaget av ytelsesproblemer og manglet flere funksjoner.

Spørsmålsrunden kan leses her.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse