nordpassnorge
NordPass kan avsløre at de mest populære passordene i verden er utrolig lette å gjette. Det anbefales alltid å bruke tilfeldig genererte passord og aldri bruke dem på mer enn en tjeneste.

Annonse


Dette er nordmenns mest populære passord

Dessverre er “123456” fremdeles Norges og verdens mest populære passord. Det melder NordPass, et selskap som ikke helt overraskende selger en passord-håndterer.

De dårligste passordene er mest populære

Det er uansett en interessant rapport, selv om de bruker den for å prøve å selge programvare for å holde orden på passord, som 1Password som er storoppdatert til versjon 8.

Det vanligste passordet i Norge er «123456». Det er også det mest populære passordet i 43 av de 50 analyserte landene, og er også det mest populære over hele verden.

NordPass
Er du metal-fan er det større sjanse for at du bruker “Metallica” enn “Slipknot” som passord, mens “Liverpool” er gjenganger blant fotball-lag.

Det tar under ett sekund å knekke disse passordene

Selskapet har også inkludert hvor lang tid det tar å knekke passord som qwerty, noe som selvsagt er lekende lett og tar under ett sekund:

“NordPass-undersøkelsen illustrerer også hvor svake de øverste passordene indikerer tiden det vil ta hackeren å knekke passordet. Mens «Time to crack»-målet er veiledende og avhenger av ulike teknologiske aspekter, er det et godt referansepunkt for hvor dårlige disse passordene er. Totalt sett i Norge kan 110 passord av de 200 knekkes på under ett sekund. Det er 55 prosent, mens prosentandelen globalt er 84,5 prosent.”

Annonse


I Norge har kvinner en tendens til å bruke positive ord som passord, som «sommer», «iloveyou» og «sjokolade». I mellomtiden pleier menn noen ganger å bruke fotballrelaterte ord, for eksempel «fotball», «arsenal», «liverpool1» eller andre helt tilfeldige ord. Ulike bilprodusenter var svært populære som passord i Norge, spesielt blant menn. Slike passord inkluderer «volvo240», «mercedes», «volvov70», «passat» og mer. «Volvo» var spesielt populær.  

NordPass

Dette er de ti mest brukte passordene i verden:

Bilde: NordPass

De ti mest populære i Norge er heller ikke noe å skryte av:

Slik ble tallene samlet inn

NordPass:

“Listen over passord ble satt sammen i samarbeid med uavhengige forskere som spesialiserer seg på forskning av cybersikkerhetshendelser. De evaluerte en database på 4 TB. Forskere klassifiserte dataene i ulike vertikaler, noe som gjorde det mulig for dem å utføre en statistisk analyse basert på land og kjønn. Når det gjelder kjønnsvertikalen, ble de undersøkte dataene klassifisert etter kjønn bare hvis de inkluderte en kjønnsnøkkel. Hvis de brutte dataene ikke inneholdt datanøkkelen, ble de klassifisert som «ukjent»”.

Norge er snittet hva angår passord-lekkasjer:

Bilde: NordPass

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse