facebookpay
Det er skaperen, og ikke den sosiale plattformen Facebook eller eier Meta, som tar betalt med Facebook Pay. På den måten mener Meta at de ikke bryter Apples retningslinjer.

Annonse


Facebook har funnet en måte å lure Apple på

Meta og Apple er i tottene på hverandre ikke bare for antisporingen bygget inn i iOS og iPadOS, men de 30 prosentene Apple tar når noen utfører en Apple Pay-transaksjon, også på tredjepartsapper som Facebook.

Meta mener dette alltid har vært lovlig

Apples retningslinjer forbyr app-utviklere å tilby andre betalingsalternativer, i det minste frem til desember.

Meta har uansett funnet en løsning som de mener er lovlig: fordi det er skaperne som sender betalende til den alternative overføringsmetoden “Facebook Pay” (via ekstern-lenker), og ikke Facebook, omgår det sosiale nettverket avgiften og selskapet lar skaperen beholde 100 prosent av det de tjener, bortsett fra skatt da selvsagt.

Dette sier Zuckerberg

Nå som vi bygger metaverset, er vi fokusert på å frigjøre muligheter for skapere til å tjene penger på arbeidet sitt. Apples 30 prosent i gebyrer de tar på transaksjoner gjør det vanskeligere å gjøre nettopp det, så vi oppdaterer abonnementsproduktet vårt slik at skapere nå kan tjene mer.

Mark Zuckerberg, sjef, Meta

Facebook gir i tillegg bonuser (20 dollar for hver person man verver), på maks 10 000 dollar, for de som velger å nytte dette i stedet for Apple Pay som også er en mulighet.

Annonse