Annonse


Tencent starter med maskinvare

Reuters melder at den kinesiske teknologigiganten, holdingselskapet Tencen, melder om fremskritt i utviklingen av egne brikkesett.

– Langsiktig plan

De melder at de skrur opp intensiteten signifikant hva gjelder ressursene de allokerer til forskning, innovasjon og utvikling innen halvledere.

Her til lands er de kanskje best kjent for å være bak en rekke store videospill og det sosiale mediet WeChat, men et innblikk i selskapets øvrige affærer peker i retning av at de har gjort store investeringer i utvikling innen halvledere og brikkesett, med ytterligere fokus den siste tiden.

Tencent samarbeider

Arbeidet har også involvert andre kinesiske teknologiselskaper, ifølge Reuters som gjengir selskapets uttalelse på plattformen WeChat. Der siteres Tang Daosheng på at Tencent i møte med nye scenarier preget av særskilte behov, har iverksatt en langsiktig plan for forskning og utvikling innen halvledere og brikkesett.

Annonse


Blant høydepunktene i forskningen så langt påpekte Daosheng at de har utviklet tre brikkesett – ett for AI-formål, et annet for videoprosessering og det siste for nettverksløsninger. Innen programvare kan de melde et nytt skyoperativsystem døpt “Orca”.

Beslutningen om å intensivere egen utvikling på disse områdene overlapper med en periode der man har merket gnist mellom USA og Kina, og konsekvensene dette har medført. Tencent har dessuten også måttet se en av deres største rivaler i Alibaba utvikle et nytt brikkesett for bruk i datasentre.

Annonse