adobe-project-morpheus
Project Morpheus bygger på Neural Filters og det underliggende Sensei AI til å lage deepfake-innhold, både i video og på bilder.

Annonse


“Project Morpheus” er Adobe sitt nye deepfake-verktøy – bruker AI til videoredigering

I fjor var det “Sharp Shots”, et AI-verktøy Adobe introduserte under Max 2020-konferansen sin og som tar sikte på å bruke AI for å fikse utydelige og uskarpe bilder. Under årets konferanse er AI igjen involvert, men denne gangen med en annen hensikt. Adobe har skapt en tradisjon med å vise frem eksperimentell funksjonalitet – i år er funksjonen døpt “Project Morpheus”.

Automatiserte deepfake-videoer

Årets overraskelse bygger på selskapets Neural Filters-verktøy som ble introdusert i Photoshop i fjor og som var skapt i samarbeid med NVIDIA. Project Morpheus bygger videre på dette ved å automatisere videoredigering fra bilde-til-bilde med en tilnærming som sørger for konsekvent gode resultater. I demo-videoen under ser man hvordan Adobes Sensei AI brukes til å gjøre vesentlige endringer på subjektets ansikt, enten det er video eller bilde.

I praksis gjør verktøyet det enkelt for nesten hvem som helst til å kunne lage deepfake-innhold, der man blant annet kan manipulere alt fra ansiktsuttrykk til alder og hårfarge med lite manuelt input.

Adobe nevner ikke ordet deepfake en eneste gang under presentasjonen, kanskje på grunn av skadepotensialet man kan forbinde med teknologien, og de går heller ikke frem med et eventuelt lanseringstidspunkt for verktøyet.

Annonse


Selskapet er innforstått med skadepotensialet i en uttalelse som er gitt til Engadget i forbindelse med presentasjonen:

Som med alle andre Adobe Max Sneak-presentasjoner så er Project Morpheus en måte for oss å gi en sniktitt på eksperimentell og fremtidig teknologi som er skapt av forsker- og ingeniørteamene våre. Disse konseptuelle ideene er ikke alltid ment til å ende opp i produktene våre.

Talspersonen gir også uttrykk for at de er kjent med behovet for å balansere innovasjon med ansvaret de har for å sikre at teknologien kommer samfunnet til gode.

Kilder:
The Verge
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse