microsoft-surface-kvartalsrapport
Microsoft sine inntektstall peker oppover, men Surface-salget er fortsatt ikke helt der Microsoft ønsker.

Annonse


Inntektene til Microsoft tar av, men Surface-tallene er fortsatt en skuffelse

Microsoft melder i forbindelse med offentliggjøring av tall for første kvartal i regnskapsåret 2022 at de har opplevd en økning på 22 prosent sammenlignet med fjoråret. De kan rapportere et resultat på nærmere 380 milliarder kroner – en frisk økning fra tidligere perioder.

Nesten alle piler peker oppover

Mye av denne oppgaven skyldes den delen av Microsoft sin virksomhet som dekker skytjenester: Office Commercial og skytjenester sto samlet for en økning på 18% sammenlignet med tidligere, mens Office 365 Commercial økte med 23%. I denne anledning kan Microsoft også skryte av 54,1 millioner abonnenter, samt en salgsøkning blant Azure-relaterte tjenester på 50%.

Om Microsoft Cloud-tjenester kommenterer Microsoft-sjefen Satya Nadella følgende:

Digital teknologi er en avtagende kraft i en voksende økonomi. Både små og store bedrifter kan øke produktivitet og tilgjengelighet blant sine produkter og tjenester ved å legge opp til høyere grad av teknologisk intensitet. Microsoft Cloud tilbyr ende-til-ende plattformer og verktøy som organisasjoner kan bruke til å navigere seg gjennom denne perioden med store endringer.

Microsoft-sjefen benytter ofte uttrykket “teknologisk intensitet” for å beskrive potensialet for at bedriftseiere tar i bruk gitt teknologi og bygger videre på dette med egne ideer.

Annonse


Nyhetene om kraftig inntektsøkning stort sett hyggelig lesning for Microsoft sine stakeholdere, men det meldes at selskapets Surface-avdeling ikke gjør det fullt så bra, med en nedgang på 17% i inntekten. Det understrekes her at Microsoft lanserte nye Surface-maskiner for en måned tilbake. Nedgangen fortsetter i samme spor som tidligere, da Microsoft måtte se en nedgang på 20% i Surface-salget – den tid argumentert med krøll i forsyningstilbudet i kombinasjon med et sterkt foregående år.

Heftig økning i Xbox-salgstall

Interessant nok er Xbox Game Pass-tall utelatt, ulikt forrige kvartal da det ble meldt 18 millioner abonnenter på tjenesten.

Salgsinntekten for gamingbransjen i sin helhet vokste med 16% fra fjoråret, og Microsoft kan vise til en beskjeden økning på to prosent for Xbox-innhold og tjenester. Innen maskinvare har de gjort et stort hopp takket være noe trege år i forveien samt god etterspørsel etter Xbox Series X og S. Inntektsøkningen på salg av Xbox-maskinvare er opplyst til å være 166% sammenlignet med året før.

Kilde:
Neowin

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse