vpnht
VPN.ht tilbyr fremdeles USA-tilkobling, men det stopper nok veldig snart nå som de er beordret til å blokkere alle torrent-trafikk og logge brukerne ved bruk av servere i USA.

Annonse


VPN-tjeneste beordret til å blokkere all torrent-trafikk og logge brukerne, men det spiller ingen rolle

En finurlig sak fra det amerikanske rettssystemet fikk oss til å sperre opp øynene: kan dette sette presedens i lignende saker?

Så enkelt omgår de hele problemet

VPN.ht ble nemlig saksøkt av en rekke uavhengig film-selskap fordi brukerne skal ha storbrukt Popcorn Time med VPN-tjenesten aktivert.

Det hele endte med at tjenesten nå er beordret til å logge alle brukerne og blokkere all torrent-trafikk, men det vil neppe spille noen rolle. Hvorfor? Fordi selskapet enkelt og greit ikke lenger kommer til å bruke amerikanske servere.

Surfshark, VPN Unlimited, Zenmate, PIA og ExpressVPN er også mål i lignende saker, men sier de nekter å gi seg. VPN.ht sier de ikke er store nok til å kjempe saken i rettssystemet, derav denne løsningen i stedet.

Annonse


VPN.ht skryter av at de holder brukeren skjult for hackere og regjeringer, men er nå dømt til å logge brukerne sine på amerikanske servere. Løsningen er å ikke lenger nytte servere i USA.

VPN.ht sier de nekter å dele kunde-informasjon

Selskapet bak heter “Wicked Technology” og er eid av en Algerisk borger med navn Mohamed Faouani. Ikke bare har han ingen interesser i delstaten Virginia der selskapet ble dømt, men han har visstnok ikke en gang vært klar over at stedet finnes på kartet.

Film-studioene har sagt seg villige til å droppe anklagene takket være sperrene og IP-loggingen som også må identifisere hvilke brukere som står bak kontoen som bruker IP-adressen.

Til TorrentFreak forklarer selskapet:

Vi har ikke tenkt å logge kundene våre, så vi slutter å tilby amerikanske servere. Vi nektet å dele informasjon om kundene våre, som vi uansett ikke har.

Talsmann for VPN.ht

PayPal-kontoen til VPN.ht er nå igjen i selskapets kontroll og samtlige andre begrensinger er fjernet som følge av at de sa seg enige til å blokkere trafikken og logge brukerne på serverne de nå ikke lenger kommer til å bruke. Spørsmålet er om de klarer å overbevise kundene at så stemmer.

Annonse