Annonse


Er innebygde pauser i appene det som skal til for å stagge bruken av sosiale medier?

Facebook-eide Instagram skal introdusere en funksjon som ber spesielt tenåringer om å ta en pause fra bruken.

Oppdatert,

Etter den massive Facebook-nedetiden for en drøy uken siden, tester Instagram nedetid-varsel:

Facebook som alle andre bruker algoritmer for å maksimere bruken

Selskapet har vært i søkelyset i det siste etter at en såkalt varsler uttalte det alle har visst hele tiden: Facebook gjør mulige uetiske ting for å heve bruken av appene og tjenestene så mye som mulig for å øke antallet annonse-visninger.

Annonse


I tillegg har Facebook utført en internt undersøkelse som påviser at Instagram kan ha en negativ effekt på unges mentale helse.

Skal introdusere tre nye funksjoner – setter Instagram Kids på vent

Det er tre ting Instagram skal få på plass: si ifra når det er tid for en pause, og å be dem se på noe annet om det er det samme innholdet som konsumeres for mange ganger på rad, og foreldre-kontroll.

Vi kommer til å introdusere noe som jeg tror vil gjøre en vesentlig forskjell. Det er der systemene våre ser at tenåringer konsumerer det samme innholdet om og om igjen, og om det innhold som kanskje ikke bidrar til deres velvære, så får vi dem til å se på annet.

Nick Clegg, “Global Affairs”, Facebook

Det er en dårlig tid å lansere Instagram Kids, så lanseringen av denne tjenesten pauser selskapet i tillegg til at de vil gi foreldre tilgang til å styre bruken til tenåringer.

Det er ukjent når funksjonene lanseres, men de skal testes snart, forklarer selskapet til The Verge.