facebooknedetid
Facebook beklager og forklarer i korte ordelag hva som skjedde: det var det mange rapporterte på Twitter, altså at noen hadde feil-installert viktige nett-endringer.

Annonse


Derfor var Facebook borte i seks timer

Facebook var nede i mange timer i går kveld fra før klokken 18:00.

Dette skjedde

Det viser seg nå, som først rapportert på Twitter av netteksperter der som undersøkte DNS-tabellene, at det var et feiloppsett i nettverket som forårsaket mange timer med nedetid, flere enn vi kan huske på mange år, om noen sinne. Det var altså ikke snakk om hackerangrep hverken innen- eller utenriks.

Nå beklager Facebook i et blogg-innlegget og bekrefter det vi fikk høre fra ikke-bekreftede kilder: det var noen som opplevde en særdeles dårlig dag på jobb etter at de feil-konfiguerte nettet. Problemet var så altomfattende at også interne verktøy og systemer var berørte, noe som “kompliserte våre forsøk på kjapt å diagnosere og fikse problemet”.

Ingeniørteamene fant at endringer i konfigurasjonen på backboneruterne som koordinerer nettverkstrafikk mellom datasentrene våre, forårsaket problemer som avbrøt denne kommunikasjonen.

Facebook

“Ingen bevis for at brukerdata er på avveie”

Tjenestene våre er nå tilbake igjen, og vi jobber aktivt med å få dem tilbake til vanlig drift. Vi ønsker å gjøre det klart at vi tror årsaken til bruddet var feil konfigurasjonsendring. Vi har ingen bevis for at brukerdata ble kompromittert som følge av nedetiden.

Facebook

Facebook beklager:

“Folk og bedrifter rundt om i verden stoler på at vi hver dag holder kontakten. Vi forstår virkningen brudd som disse har på menneskers liv, og vårt ansvar for å holde folk informert om forstyrrelser i tjenestene våre. Vi beklager til alle som er berørte, og vi jobber med å forstå mer om hva som skjedde i dag, slik at vi kan fortsette å gjøre infrastrukturen vår mer motstandsdyktig.”

På Twitter var det fest-stemning blant brukere, og Twitter selv, som så en strøm av nye aktive brukere som følge av de mange timene med nedetid for erke-konkurrenten. Også Telegram så nye brukere flokke til tjenesten fordi WhatsApp også var borte.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse