Android på PC
Om Android skal kjøre glatt krever det en bra konfigurert PC.

Annonse


Windows 11: Android-støtte oppdaget online før lansering

Microsoft har bekreftet at Android-apper kommer til Windows 11 og at brukerne snart kan prøve mobilapper på desktop-operativsystemet.

Android-støtten forsinket

I forkant av betatestingen med insiders har Microsoft offentliggjort plassholderen for Android-undersystemet i Microsoft Store. Ifølge oppføringen i Microsoft Store vil Windows 11s Android-støtte kreve minst 8 GB RAM. For den beste opplevelsen anbefales 16 GB RAM.

Krever high-end-konfigurasjon

I tillegg er benchmark dukket opp på Geekgench, hvilket gir et første glimt av ytelsen til Microsofts lenge bebudede Android-undersystem som er basert på Windows Subsystem for Linux og Microsofts Project Astoria (et prosjekt som muliggjorde støtte for Android-apper på Windows-telefoner).

Benchmark-scoren varierer betydelig og det er ingen måte å verifisere nøyaktigheten av disse referansene, men testene og Microsoft Store-oppføringen ser ut til å indikere at det kreves en high-end-konfigurasjon for å kjøre mobilapper problemfritt på Windows 11.

Annonse


Teknologien bak 

Som nevnt vil Windows 11 bruke Windows Subsystem for Android (WSA) som tilsvarer Linux Subsystem for Linux (WSL). Microsoft planlegger også å bruke ukjent virtuell maskinteknologi for å løse problemer med Android Open Source Project (AOSP) og eliminere behovet for Google Play Store-tjenester. Takket være AOSP-integrasjon vil de fleste appene fungere fint på det stasjonære operativsystemet.

Android på Intel, AMD og ARM

Microsoft har allerede bekreftet at Android-apper vil fungere på Intel-, AMD- og Qualcomm (ARM)-enheter. For Intel-PCer planlegger Microsoft å bruke Intels Bridge-teknologi som er en run-time post-kompilator som gjør det mulig for programmer som ikke er kompilert å kjøre på x86-baserte enheter.

Intels Bridge-teknologi er ikke begrenset til Intel-prosessorer. Den kan også brukes til å kjøre mobilapper på AMD-enheter, men Bridge-teknologi er ikke nødvendig for AMD- eller ARM-prosessorer, ifølge Microsoft.

Sideloading

Det er forøvrig bekreftet at du også vil kunne sideloade Android-apper direkte i Windows 11.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse