Endelig voksne webkameraer - men bare for Mac så langt.
Endelig voksne webkameraer - men bare for Mac så langt.

Annonse


Fremtidens webkamera kommer nå

Et team av tidligere Apple-, Beats- og Uber-ansatte lanserer Opal C1, et nytt 4K-webkamera som de presenterer som “det første profesjonelle webkameraet”. 

Overlegen billedkvalitet

Kameraet ser ut til å ha overlegen billedkvalitet, førsteklasses konstruksjon, støyreduserende, retningsbestemte (beamforming) mikrofoner, plug-and-play macOS-støtte, pro-verktøy og mye mer.

Reddits medstifter Alexis Ohanian er en av bakmennene i det nye selskapet. Han lot oss nylig få et blikk på en beta av maskinvaren. Han hevder at “kvaliteten er fantastisk …” og følger opp med “webkameraer, velkommen til 2021”.

4K-oppløsning

Opal C1 ser imponerende ut med en 7,8 mm Sony-sensor som tilbyr 4K 4056×3040-oppløsning, 60 fps, f1.8 med seks-elementers objektiv.

Annonse


Opal sier at C1-webkameraet slipper inn 2,4× mer lys “enn noe annet webkamera” oghar  “5× oppløsningen til et vanlig webkamera”.

Andre funksjoner inkluderer “MicMesh”:

En rekke retningsstyrte mikrofoner som finner og fokuserer på din stemme. Intelligent støyreduksjon filtrerer hver eneste ding, dråpe og bjeff vekk, så du får en lydopplevelse som taler for seg selv.

“Aluminium i flykvalitet”

Kabinettet er laget av “aluminium i flykvalitet” og inne i webkameraet sitter en tilpasset Opal Trillium nevral mikrochip (som utfører fire billioner operasjoner pr. sekund) sammen med en Intel VPU-chip.

Pro-funksjonene inkluderer bokeh, touch up og mer finkornede billedkontroller for lysstyrke, kontrast og hvitbalanse.

Opal kommer fra tidligere Apple- og Beats-ansatte og det er ikke overraskende at kameraet rett ut av boksen er vakkert integrert med Mac. Appen er skrevet kun for macOS, så det ser ut til at Opal er rettet mot Mac-brukere.

Reservasjoner nå

Det er åpnet for å reservere Opal C1 i hvitt eller sort til en pris på 300 dollar (2600 kroner) i den begrensede beta-perioden.

Annonse


Annonse


Annonse