Edward_Snowden_2013
Den dagen Apple ruller ut dette systemet, vil i prinsippet ingen ting kunne skjules på en iPhone. Foto: Wikimedia Commons

Annonse


Edward Snowden om Apple: “Det er en katastrofe under oppseiling”

Apples kontroversielle plan om å bygge et system som kan fjern-scanne innholdet på praktisk talt hver iPhone i verden “er ikke en innovasjon, men en tragedie”, sier Edward Snowden i sitt nyhetsbrev Continuing Ed.

Ubegrenset skalerbart

Vi er vitne til oppbyggingen av et altseende øye som vil kunne søke etter alt Apple ønsker eller er instruert til å ønske. Apple er ved å skape en verden hvor produktene man kjøper har sin største lojalitet til en annen enn eieren.

Edward Snowden

Edward Snowden, mannen som lekket tonnevis med gradert materiale fra USAs National Security Agency og nå har fått politisk asyl i Russland, fortsetter sin harde kritikk av Apples planer om å scanne praktisk talt alle iPhone’r i verden for materiale som kan avsløre seksuelt misbruk av barn (CSAM). Planene har møtt massiv kritikk over hele verden grunnet bekymringer for systemets skalerbarhet: Det har potensiale til å omfatte hvilket som helst innhold.

Ingen teknologiske grenser

Jeg kan ikke tenke meg noe annet selskap som så stolt og så offentlig har distribuert spionprogrammer på sine egne enheter – og jeg kan ikke tenke meg en trussel som er farligere for et produkts sikkerhet enn den egenproduserte. Det er ingen teknologisk grense for hvor langt praksisen Apple etablerer kan presses, noe som betyr at den eneste begrensningen er Apples altfor fleksible politikk, noe regjeringene forstår altfor godt.

Edward Snowden i “Den altseende ‘i’: Apple har erklært krig mot ditt privatliv” 

Politisk flyktning

Snowden er best kjent for 2013-avsløringen av amerikanske masseovervåkningsprogrammer. Han måtte rømme USA og er innvilget asyl i Russland, hvor han ble permanent bosatt i 2020.

Det Snowden refererer til er Apples planer om å scanne så godt som alle iPhones for kjente bilder som viser seksuelt misbruk av barn, såkalt CSAM (Child Sexual Abuse Material). Alt av bilder på din iPhone (som er koblet til iCloud Photos) blir sammenlignet med en database over kjente overgrepsbilder. Istedenfor å scanne bildet når det når ut i skyen, sammenligner Apple en hash av bildet på enheten med en indeks for CSAM fra en nasjonal database, og rapporterer potensielle treff.

Annonse


“Kompromiss” mellom privatlivets fred og barns sikkerhet

Når et visst antall rapporter er nådd vil selskapet manuelt sammenligne det relevante bildet med CSAM-databasen. Hvis det er treff ​​vil det bli sendt rapport til National Center for Missing and Exploited Children og brukerens iCloud-konto vil bli deaktivert. Scanning av bildene på enheten er Apples “kompromiss” mellom privatlivets fred og barns sikkerhet.

Kan lett skje feil

Apples plan har møtt hard kritikk for den tekniske implementeringen fordi det er lett for selskapets hashing-prosess å støte på falske positive og falske negative bilder. Snowden bemerker at folk som samler eller distribuerer CSAM enkelt kan unngå å bli oppdaget ved å deaktivere iCloud Photos på enhetene hvor de har slikt materiale.

Den store bekymringen

Men den overordnede bekymringen er at Apple på lang sikt ikke vil være i stand til å begrense denne scanningen av telefonen din til CSAM. “Et slikt verktøy er for farlig å implementere selv om det blir introdusert i beste hensikt,” skriver forskerne bak den eneste fagfellevurderte publikasjonen om hvordan man bygger et system som Apples, Jonathan Mayer og Anunay Kulshrestha.

Ikke begrenset til en bestemt kategori 

Systemet kan lett omdannes til overvåkning og sensur. Designet er ikke begrenset til en bestemt kategori innhold; hvilket innhold som skal gi match kan byttes ut med hva som helst uten at eieren av iPhonen er klar over det.

Jonathan Mayer og Anunay Kulshrestha

En tragedie, en katastrofe under oppseiling

Apples forslag om å få telefonene til å forråde sine eiere markerer begynnelsen på en mørk fremtid som skal skrives med blodet til den politiske opposisjonen i de hundre land som til slutt vil utnytte systemet. Den dagen dette er aktivert vil det ikke lenger ha betydning om Apple muliggjør ende til ende-kryptering. Våre telefoner vil rapportere innholdet før nøklene overhodet blir brukt. 

Edward Snowden

For å si det rett ut, dette er ikke en innovasjon, men en tragedie, en katastrofe under oppseiling.

Edward Snowden
Det var en gang …

EFF til Apple: “Ikke scan telefonen min, dropp CSAM helt og holdent”

Annonse