Lett gjenkjennelig 80-tallsdesign.
Lett gjenkjennelig 80-tallsdesign.

Annonse


NES- og SNES-designeren forlater Nintendo

En av de mest innflytelsesrike designerne av spillkonsoller trekker seg tilbake.

Spilte en avgjørende rolle for spillindustrien

NES- og SNES-designeren Lance Barr har trukket seg fra Nintendo etter 38 år og åtte måneder i selskapet. Selv om relativt få kjenner navnet hans spilte han en avgjørende rolle for å oppnå almen aksept for Nintendo, og gjenopplive videospillindustrien i USA.

Barr fikk en deltidsjobb i Nintendo i desember 1982. Han ble bedt om å designe utsiden av NES for å gjøre Famicom mer velsmakende for det amerikanske publikum, og som Nintendo ønsket fikk han den i sammenligning med den “myke” japanske modellen, til å se ut som den hørte til ved siden av et stereoanlegg (komplett med VHS-kassettlaster).

En times redesign

Konsollens endelige utseende fikk imidlertid en noe forhastet behandling: Mens prototypen NES på CES var en slank trådløs maskin, brukte Barr og teamet hans en time på å omarbeide enheten basert på dårlige CES-tilbakemeldinger og kostnadsbesparende tekniske krav. 

Annonse


Et av de mest gjenkjennelige stykker elektronikk de siste fire tiårene var i stor grad produktet av en times redesign.

Wii og Nunchuk

Barr hadde innflytelse langt utover disse to tidlig-konsollene. Han designet viktig NES-tilbehør inkludert Zapper lyspistol og NES Max. Barr satte også sitt preg på 2000-tallet da han var involvert i utformingen av Wii og den legendariske Nunchuk-tilleggskontrolleren.

Barr var i stor grad med på å utforme Nintendos overordnede designspråk for maskinvaren: Enkelt, robust og øyeblikkelig gjenkjennelig.

Lang og viktig æra

Nintendo ser ut til å være i gode hender uten Barr, men hans avgang markerer åkke som avslutningen på en lang og viktig æra.

Annonse