Godt nytt fra Syd-Korea: Samsung fjerner reklamen i standard-appene.
Godt nytt fra Syd-Korea: Samsung fjerner reklamen i standard-appene. Foto: Sam Rutherford

Annonse


Samsung fjerner reklame fra egne apps

De siste par årene har Samsung fått endel negativ oppmerksomhet for at de inkluderer relativt mye reklame i medfølgende programvare. Det vil det bli slutt på.

… og det skulle bare mangle

Samsung har bekreftet at de utpå høsten vil slutte med reklame i standard-apper som Samsung Weather, Samsung Pay og Samsung Theme. 

Samsung har besluttet å slutte å vise annonser på proprietære apper som Samsung Weather, Samsung Pay og Samsung Theme. Vår prioritet er å levere innovative mobilopplevelser til våre forbrukere basert på deres behov og ønsker. Oppdateringen vil være klar senere iår.

Samsungs mobilsjhef TM Roh

Kjip praksis

Samsungs Galaxy-telefoner er blant de dyreste i Android-markedet. Til tross for det har de vist reklame i flere av sine medfølgende applikasjoner. Det har selvfølgelig vært mulig å bytte til andre apper for tilsvarende tjenester, eventuelt betale for kjøpe-apper, men det skulle man kunne slippe på en flaggskip-telefon som det allerede er betalt et betydelig beløp for.

Kommer som oppdatering

Samsung har delt ikke noen spesifikk dato for når annonsene fjernes, men endringen vil komme via en One UI-oppdatering. Det er uklart hvor omfattende endringen blir, om den vil påvirke annonser i andre kanaler som for eksempel notifikasjoner.