Battle of Verdansk
Battle of Verdansk.

Annonse


Hva innebærer det at “Call of Duty: Vanguard” kjører på “Warzone”-motoren?

Call of Duty skifter enda en gang motor. Sledgehammers Call of Duty: Vanguard vil kjøre på samme motor som driver Call of Duty: Warzone.

Videreutviklet Call of Duty-motor

Warzone-motoren som ble introdusert av Infinity Ward med Modern Warfare 2019, kom ikke tilbake i Call of Duty: Black Ops – Cold War fra 2020. Medutviklerne Raven Software og Treyarch bygde Cold War på den samme teknologien som ble brukt i de siste Black Ops-spillene.

Den kommende Call of Duty: Vanguard vil låne noe av Cold War’s teknologi, men i bunnen ligger samme motor som ble brukt til Warzone.

Vårt team på Sledgehammer Games har jobbet tett med Infinity Ward, Treyarch og våre øvrige studioer for å videreutvikle Call of Duty-motoren. Vi har integrert og forbedret teknologien samtidig som vi har bygget nye og kraftige systemer spesielt for Vanguard.

Danny Chan, Activision-ingeniør 

Hva betyr egentlig motoren? 

Sledgehammers studiosjef Aaron Halon sier at deling av teknologi vil tillate “sømløs våpenintegrasjon og operatørspillbalanse” mellom Vanguard og Warzone. Hva som ligger i det er ikke helt klart, men våpenintegrasjon virker interessant.

Annonse


Da Warzone ble integrert med Cold War ble det tilføyd mer enn 30 nye våpen til Battle Royale i en enkelt patch, og det var ingen sømløs operasjon. Ikke bare var det tekniske problemer, men også et alvorlig balanseproblem: Flere våpen fra Cold War var langt kraftigere enn noe annet i Warzones eksisterende arsenal.

Merkbar forskjell i våpenkvaliteten

Det var en merkbar forskjell i våpenkvaliteten. Mange la merke til at våpen fra Cold War ikke var like høylytt som de opprinnelige Warzone-våpnene, spesielt merkbart var det med dem som eksisterte i både Warzone- og Cold War-versjon. Å forene kompliserte våpensimuleringer på tvers av inkompatible motorer var ingen lett oppgave. Da det først var gjort var holdningen til spillere at det var bedre før Cold War-integrasjonen.

At de denne gang bruker samme motor betyr ikke at Vanguard automatisk vil være immun mot disse problemene, men det gir håp om lettere integrering.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse