Audi skysphere concept. Foto: Audi
Audi skysphere concept. Foto: Audi

Annonse


Audis råeste konseptbil noensinne

Den slanke, skurkeaktige cabrioleten er det råeste konseptet på elbilfronten vi kan minnes å ha sett. Her mangler ingen ting og bilen er på toppen av alt uttrekkbar(!).

Fantastisk fremtidsbilde

Det mest spesielle med bilen er at akselavstanden kan tilpasses ulike kjøremodus. I tillegg kommer en digital cockpit med uttrekkbart ratt og pedaler som forsvinner i dørken når bilen kjører selv.

Bilen er et mer fantastisk fremtidsbilde enn noen av Audis andre konsepter. Men det betyr ikke at bilen er en uoppnåelig drøm; under avdukningen sa Audi at Skysphere representerer det selskapet tror de kan få til i løpet av annen halvdel av dette tiåret.

Skysphere forventes å få 465 kilowatt effekt, dreiemoment på 750 N m, 0 til 100 på under fire sekunder og 500 kilometers rekkevidde. Vekt rundt 1800 kilo.

Annonse


Den mest overraskende funksjonen er utvidbar akselavstand, at bilen forlenger seg 250 millimeter når den bytter fra sportsmodus (4,94 meter) til Grand Touring-modus (5,19 meter). Det virker kanskje ikke som så mye, men det rettferdiggjør Audis påstand om at du i bunn og grunn får to biler i én.

Ratt og pedaler som forsvinner er en populær funksjon i konseptbiler som markerer broen mellom menneskelig og automatisert kjøring. Peugeot og Volkswagen har begge laget konseptbiler med lignende funksjoner.

Det er ingen selvfølge at reglementet vil tillate salg av biler der ratt og pedaler forsvinner under selvkjøring, men politikerne har uansett en jobb å gjøre med finpussing av veitrafikkreglene så de harmonerer med den teknologiske utviklingen.

Annonse