AirPods Pro
Apple har annonsert flere nye funksjoner for AirPods-brukere med iOS 15.

Annonse


AirPods får reell støtte for Find My

Apple har annonsert flere nye funksjoner for AirPods-brukere med iOS 15. De inkluderer Conversation Boost for AirPods Pro og for første gang ekte støtte for Find My. Mens brukerne vil kunne finne tapte AirPods med Precision Finding, vil iOS 15 i tillegg sammenkoble AirPods med din Apple-ID.

AirPods knyttes til Apple-ID’en

I likhet med AirTags vil iOS 15 bruke Bluetooth for å lokalisere AirPods nøyaktig når du er i nærheten. Denne funksjonen vil være tilgjengelig for både AirPods Pro og Max og vil også vise gjeldende AirPods-plassering på kartet, selv når de ikke er koblet til iPhone eller iPad.

For å få til dette vil AirPods knyttes til Apple-ID’en din. Tapte AirPods vil fortsette å sende posisjonen til eieren via Find My Network, selv om andre kobler dem til en ny enhet.

Ingen aktiveringslås

Selv om AirPods er knyttet til en Apple-ID vil AirPods ikke ha en aktiveringslås likesom iOS-enheter. Dette systemet vil bli mer likt det Apple tilbyr med AirTag. Det er knyttet til en Apple-konto, men kan tilbakestilles med et par manuelle trinn. Hvis du fjerner AirPods’ene kan en annen person konfigurere Find My Network, og den vil ikke lenger bli koblet til din Apple-ID.

Annonse


Hvis du holder inne støyreduksjonsknappen sammen med Digital Crown i omtrent 12 sekunder på AirPods Max, kan du fjerne paringen av hodetelefonene fra Find My-appen. For AirPods Pro er trinnene litt mer komplisert, den krever at du holder fingrene på høyttalerhullene mens du trykker på knappen på “stilkene” flere ganger.

Tidlige AirPods ikke kompatible med Find My

Disse funksjonene er fortsatt under implementering og vil trolig kreve en firmware-oppdatering for AirPods Pro og Max. Første og annen generasjon AirPods vil ikke være kompatible med Find My-nettverket og Precision Finding.

Tidligere denne måneden slapp Apple en ny firmware-beta for AirPods Pro som la til Conversation Boost-funksjonen for dem som kjører iOS 15 beta. Find My-funksjonene kom imidlertid ikke med.

ITavisen: “Nye AirPods 3 kommer til høsten”

Annonse