Oppo
"Nesten ingen visuell forskjell mellom kameraområdet og resten av skjermen."

Annonse


Oppo annonserer neste generasjon selfie-kamera under skjermen

Oppo har annonsert siste versjon av sin under skjermen-kamerateknologi. De hevder at det er mulig å plassere selfie-kameraet under skjermen “uten å gå på kompromiss med skjermens integritet”. Tidligere har vi sett at produsentene for å slippe mer lys igjennom, har redusert pikseltettheten i den delen av skjermen som dekker kameraet. Oppo bruker mindre piksler over kameraet for å opprettholde samme skarphet på 400 ppi som resten av OLED-panelet.

“Nesten ingen forskjell ved kameraområdet”

Resultatet er ifølge Oppo, “nesten ingen visuell forskjell mellom kameraområdet og resten av skjermen under daglig bruk, noe som skaper en mere medrivende visuell opplevelse”. Selskapet har vist en prototype av en telefon som kjører en e-reader-app, og det er i stor grad det verste scenariet for kameraer under displayet på grunn av kontrasten mellom den hvite bakgrunnen og teksten.

Her er et eksempelbilde fra Oppo på billedkvaliteten:

Det er en prøve tatt i godt lys, og det ser ut til å være noen farveartefakter i visse deler av bildet. Det ser imidlertid betraktelig bedre ut enn hva som ble prestert av ZTEs Axon 20 5G, som var først ute med kamera under displayet.

ZTE med forsprang

Men ZTE har et forsprang på Oppo ved faktisk allerede å levere en telefon, og den siste Axon 30 skal også ha forbedret teknologien. ZTE hevder at Axon 30 har samme 400 ppi-tetthet i kameradelen av skjermen pluss bedre kamerakvalitet enn Axon 20.

Oppo har i lang tid jobbet med under skjermen-teknologi og viste frem verdens første demo på MWC Shanghai 2019. Vi antar at det ikke er veldig lenge til de plasserer det i et faktisk kommersielt produkt.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse