nvidiaarmaugust2021
Nvidia gikk stort ut og erklærte ARM-oppkjøp, men det er august 2021 og de er fremdeles ikke i mål. Avbildet: Nvidias ARM GPU for servere.

Annonse


Vurderer å knuse Nvidias ARM-drøm

Bloomberg melder at personer med kjennskap til storpolitikken i Storbritannia, avslører at regjeringen kan komme til å stanse oppkjøpet av nasjonale sikkerhetshensyn med mer.

Nvidias aksjer ned 2,3 prosentpoeng

Nvidia varslet handelen av ARM fra Softbank i september 2020 til en verdi av 40 milliarder dollar. Nå snart ett år senere er handelen fremdeles ikke i boks.

Problemet til Nvidia er en rapport fremlagt i juli som konkluderer at oppkjøpet truer nasjonale sikkerhetsfunksjoner og at avtalen kan være monopol-drivende. Om avtalen går i boks blir altså ARM eid av et amerikansk selskap, i stedet for et japansk. Det er usikkert nøyaktig hvorfor dette anses som et sikkerhetshensyn for Storbritannia, som Bloomberg påpeker, men det kan være enkelt nok fordi USA er den største målskiven i Vesten i forhold til nett-angrep.

Slik oppsummerte Nvidia avtalen i september:

  • Nytte Nvidias lederskap innen AI med ARMs store økosystem for å skape innovasjon for alle forbrukere
  • Nvidia vil utvide ARMs forskning og utvikling i Cambridge med et førsteklasses AI-team, og for å bygge en ARM/Nvidia AI supercomputer for banebrytende forskning
  • Nvidia fortsetter med ARMs åpne lisensiering-modell og forbruker-nøytralitet og utvider ARM sin lisens-portfolio med Nvidia-teknologi

Det er ikke konkludert enda, og det kan også gå veien for Nvidia, men markedet er altså noe skeptiske akkurat nå.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse