Alienware Aurora Ryzen Edition R10 Gaming Desktop
Denne Alienware-PCen får du ikke lov til å kjøpe i California.

Annonse


Avanserte spill-PCer forbys i California

Etterhvert som grafikkortene blir sterkere og skjermene får flere piksler, kreves det mere kraft for å drive maskineriet rundt. Flere amerikanske stater har vedtatt forskrifter som forbyr salg av maskiner med strømforbruk over et visst nivå.

“Dette produktet kan ikke sendes til California”

Kunder som ønsker for eksempel en Alienware Aurora Ryzen Edition R10 Gaming Desktop fra Dell får den ikke sendt til California. På Dells nettsted får de følgende melding:

Dette produktet kan ikke sendes til delstatene California, Colorado, Hawaii, Oregon, Vermont eller Washington på grunn av disse statenes forskrifter om strømforbruk. Bestillinger til disse statene blir kansellert.

Dell

Komplisert liste over restriksjoner

Alienware-maskinene oppfyller kravene i det amerikanske miljøprogrammet Energy Star, men tilfredsstiller ikke de nye og strengere lovene som California og flere andre stater har vedtatt.

California vedtok de nye energibegrensningene på forbruksvarer i 2016, men endringene trådte ikke i kraft før i 2019. Listen over restriksjoner er komplisert og dekker høyt spesifikke deler av forbrukerelektronikkmarkedet. De fleste spillmaskiner produsert etter 1. januar 2019 kan ikke forbruke mer enn 50, 80 eller 100 kWH i året. Alt som er produsert etter 1. juli 2021 vil være ytterligere begrenset til 50, 60 eller 70 kWH i året.

Annonse


Tredjepartssertifisering

For å selge i California må produsentene teste produktet på et godkjent laboratorium og motta tredjepartssertifisering. Når produktet er sertifisert må produsenten sende dokumentasjonen til CEC hvor den lastes opp i byråets online database.

California Energy Commission

Ifølge Dells spesifikasjoner bruker Alienware-riggene 63 kWH i året når de er inaktive og opp til 563 kWH når CPU-en jobber.

Det er vanskelig å vite hvor mange spillrigger dette vil påvirke. 

Krypto-graving

Det er ikke spesifisert regler for bitcoin-graving, en aktivitet som er lovlig i California og som innen 2024 er beregnet å konsumere like mye kraft som hele Italia. Profesjonell krypto-mining forbruker mye kraft og det er uklart om Californias regelverk vurderer en Antminer S19 som en stasjonær datamaskin, en arbeidsstasjon eller noe annet.

Annonse