Annonse


Apple fjerner dette – gjør Siri svakere i iOS 15

MacRumors har oppdaget at Apple på egne utvikler-nettsider melder at en rekke nyttige Siri stemmekommandoer forsvinner fra tredjepartsapper.

Dette sier Apple

Fra og med forbrukerlanseringen av iOS 15, iPadOS 15, macOS Monterey, tvOS 15 og watchOS 8 i høst, blir noen SiriKit-intensjonsdomener avviklet og vil ikke lenger støttes i alle nye og eksisterende OS-utgivelser. Hvis en bruker kommer med en forespørsel som bruker en av disse API-ene etter at den er fjernet, vil Siri svare at hun ikke kan støtte forespørselen.

Apple

Dette forsvinner

Men hvorfor?

Hvorfor gjør de dette? Det er ikke kjent, og det er jo merkelig det skjer nå som selskapet er under lupen for monopol-virksomhet i forhold til App Store.

Men kanskje er årsaken langt mindre dramatisk; for som MacRumors påpeker, kanskje er dette et forsøk på å dytte utviklerne i retning Shortcuts i stedet, eller at det kommer et helt nytt system for utviklere å kommunisere med Siri på – det er ingen tvil om at støtten bør bli langt mer robust, og ikke dårligere som nå.

Det er mulig snarveier kommer til å ta over for spesifikke API-kall mot Siri.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse