TEST: Logitechs fargerike gaming-hodelefoner

Annonse


Det er uten tvil et bredt utvalg av forskjellig hodetelefoner ment for gaming ute på markedet. Noen dårlige, noen middelmådige og noen bedre. Spørsmålet i denne forbindelse er hvordan Logitech G335 gjør det – prisen tatt i betraktning. 

I denne anmeldelsen skal vi ta for oss lyd (spill, film og musikk), komfort, design, funksjoner og pris.  

Ingen USB-kabel

For å få det tekniske aspektet ryddet av veien, kan det først som sist sies at hodetelefonene er utstyrt med drivere på 40mm. Hodetelefonene kommer i to versjoner – en trådløs og en kablet versjon. Den kablede versjonen er ikke utstyrt med USB-kabel – den blir faktisk levert med en 3,5mm mini-jack.

På hodetelefonene finner man videre en innebygget mikrofon som kan vippes opp og ned. Jeg kommer tilbake til mikrofonen litt senere i anmeldelsen. 

Annonse


For den som kjøper gaming-hodetelefoner, så er det nok lyden i spill som er viktigst. Jeg har benyttet meg av hodetelefonene kalt HyperX Cloud II over lengre tid nå, og det er dette  som vil være sammenlikningsgrunnlaget i denne anmeldelsen. 

Skarp lyd på bekostning av bass

Det første jeg la merke til, var at lyden opplevdes mye skarpere enn det jeg etter hvert har blitt vant til. Dette er ikke nødvendigvis ubetinget positivt. Dialog i spill oppleves mye klarere, og enkelte lyder er enklere å fange opp – hvilket vil kunne være fordelaktig i hurtiggående FPS-spill.  

På den annen side virker det som om dette har gått på bekostning av bass. Eksplosjoner og drønn mister rett og slett noe futt når de ikke er akkompagnert av dirrende basstoner i ørene.  

Jevnt over synes jeg at lyden mangler noe dybde, og at den fort kan oppleves noe “flat” i lengden. Til gjengjeld kommer andre detaljer tydeligere frem, herunder dialog, men også lyder som ladding av våpen, lyden av granater som lander i like i nærheten av deg også videre. Særlig sistnevnte kan være det lille som skal til for at du skal overleve i en hektisk situasjon. 

Jeg må likevel poengtere at lyden ikke på noe tidspunkt oppleves som dårlig, men etter min mening (og smak), oppleves Cloud II-hodetelefonene til HyperX hakket bedre – rent lydmessig. 

Til film og musikk fungerer G335 helt greit. Her er det fortsatt slik at det er mangelen på dybde som merkes.

Store og luftige øreputer sikrer deg mot svette ører.

Mikrofonen kunne vært bedre

Hodetelefonene er også utstyrt med en mikrofon som kan vippes opp og ned. Til daglig bruker jeg en dedikert USB-mikrofon når jeg gamer, så overgangen til den innebygde mikrofonen blir eventuelt litt større for meg enn for andre. Etter min mening ender den innebygde mikrofonen opp med å være for langt unna munnen.

Konsekvensen er da at det for mottakerne høres ut som om man sitter langt unna. De hører meg imidlertid helt greit, men jeg tenker at dette kunne vært forbedret med en lengre pinne til mikrofonen. 

Pent design

Det er likevel ikke bare lyd som er relevant ved vurderingen av gaming-hodetelefoner. Design, utforming og materialvalg er også relevante faktorer. Logitech G335 er utformet i matt og fargerik plastikk. 

Materialmessig er dette naturlig nok ikke det som gir best kvalitetsfølelse, men til gjengjeld har man fått hodetelefoner som er lett og behagelig å ha på seg.

Komfortabel å ha på

Dette er videre kombinert med store, gode og luftige øreputer. Selv om jeg spilte flere timer i strekk, opplevde jeg ikke å bli klam på ørene. Til gjengjeld stenger ikke øreputene like godt for lyd. Følgelig må en kjøper måtte vurdere om det er viktigst med god lydisolering, eller om det er viktigere med komfort – herunder luft rundt ørene. 

Det skal videre nevnes at hodetelefonene kun veier 240 gram. Til sammenlikning veier hodetelefonene fra HyperX 320 gram. Forskjellen er liten, men merkbar – og da i positiv forstand.

Når det kommer til knapper og funksjoner på G335, kan jeg si at det finnes det ikke mye av. På den venstre øreklokken finner man en dreieskive som brukes til å justere volum. I tillegg dempes mikrofonen på hodetelefonene når man vipper denne opp. Etter min mening er det ikke nødvendig med mer.

I motsetning til dyrere hodetelefoner finner man ikke her noen funksjoner for simulert surround-lyd eller liknende. Det finnes heller ikke noe programvare som disse hodetelefonene er ment å brukes med. Logitech har her lagt til rette for at det bare er å plugge inn hodetelefonene og sette i gang med spillingen.

Sitter godt på hodet

Av tilpasningsmuligheter skal det sies at hodetelefonene er utstyrt med et stretchbånd som er montert under bøyla. Dette båndet kan festes i to forskjellige kroker for å justere hvor stramt det skal være. Etter min mening fungerer dette helt fint. Hodetelefonene har sittet som støpt på hodet, og det har verken vært for slapt eller for stramt.  

Stretchbåndet kan gjøres strammere/slakkere avhengig av hvordan du fester det.

Godt produkt – prisen tatt i betraktning

G335 koster i skrivende stund rundt 700 kroner. Det er derfor snakk om relativt rimelige hodetelefoner og etter min mening får man en god deal for pengene.

God lyd (men litt svak bass), pent design og bra komfort er alle positive momenter ved hodetelefonene. Til gjengjeld er mikrofonen litt svak og kvalitets-følelsen ikke helt på topp.  

Vi konkluderer
Samlet sett mener jeg at Logitech har funnet et godt kompromiss mellom lyd, kvalitet og pris. G335 er et sterkt alternativ for den som er på jakt etter nye gaming-hodetelefoner på budsjett – kanskje spesielt for den som prioriterer komfort og design, men uten at det får for store følger for lyden.
Leservurdering0 Vurderinger
0
Hva vi likte
Gode øreputer
Pris
Design
Hva vi ikke likte
Svak bass
Billig materialvalg
Mikrofonstaven kunne vært lengre
8

Annonse