Butikk-slippet av Steam Deck nærmer seg.

Annonse


“Steam Deck” sikter seg inn på 30 FPS – du vil kunne skifte SSD

Endelig kommer det litt mer info fra produsenten på hva vi kan forvente oss.

Skjerm

Vi har tidligere skrevet en del om Steam Deck, blant annet at SSDen virker å være oppgraderbar men at Valve ikke ønsker at du gjør det, støttede spill og en del annet. Nå har Valve satt seg ned i et videointervju med IGN og gitt litt mer info.

Skjermen kjører 800p @ 60Hz, men målbildet er 30Hz for de fleste spill. Kilde: Valve

Skjermen kjører på 800p, og skal være i stand til å levere en oppfriskningsraten på 60Hz, men målsetningen skal være 30Hz for de fleste spill. Dette er rundt det samme som Nintendo Switch leverer, hvor skjermen er i stand til å levere mer enn hva den gjør i praksis. I motsetning til Switch-spillene så kommer PC-spill gjerne med en mengde muligheter til å endre innstillinger for å enten optimalisere grafikken eller ytelsen, så her har man rommet til å gjøre det som passer en selv best.

Lagring

Som vi tidligere har vært inne på, så er lagringen i Steam Deck standard M.2 2230 SSDer, og disse er ikke loddet fast slik som mange fryktet. I essen betyr dette at den kan byttes ut med en disk du allerede har, eller som har en lavere kost enn for eksempel oppgraderingene fra Valve. Kort oppsummert så kan disken byttes ut, men Valve sier at de har gjort det på denne måten for å gjøre det lettere å reparere enhetene, ikke nødvendigvis for at brukere skal oppgradere selv.

Annonse


Hvor enkelt det blir å oppgradere Steam Deck vet vi ikke før vi har fått muligheten til å åpne opp en enhet og ta en titt.

Les også: Valve bekrefter at lagringen kan oppdateres, men vil ikke at du skal gjøre det

Spillbarhet og utforming

I intervjuet med IGN så snakker Valve også om hvordan de har gått frem for å teste forskjellige formfaktorer og hvordan de har tenkt med de nye styrefunksjonene som touchpadden og gyroskopet.

Se hele intervjuet her:

Annonse