Intel
Intel vokser på samfunnets frykt for covid.

Annonse


Intel tilbake på banen

Intel har slitt med sine siste chips, men konsernsjef Pat Gelsinger meldte igår at “syv nm utvikler seg bra” og at det vil komme nyheter på webcast 26. juli om hvordan selskapet “akselererer innovasjonen innen halvlederprosess og pakking”.

Øket etterspørsel etter chips

Kunngjøringen kom sammen med at Intel økte omsetningen med to prosent til 18,2 milliarder dollar i annet kvartal. Intel virker ganske optimistisk, de skrudde opp 2021-utsiktene med en milliard dollar til 73,5 milliarder og forventer vekst i forhold til fjoråret.

Intels inntjening har gått opp til tross for forsinkelser og produksjonsproblemer med både ti og syv nm-chips. Veksten baseres på øket etterspørsel etter PCer under covid-nedstengningen. 

To år til bransjen er i balanse

Gelsinger sier at han “forventer at halvledermangelen vil ta slutt i andre halvår, men det vil ta ett til to år før bransjen balanserer tilbud og etterspørsel.”

Annonse


Det siste året har vært dramatisk for Intel. Ifjor måtte selskapet melde at syv nm-arkitekturen ble sterkt forsinket. Under arbeidet med å rette opp skuta ble hardware-sjefen og adm.dir. sparket. Sistnevnte ble erstattet av Pat Gelsinger etter intern rokade.

Outsourcing til Taiwan og Syd-Korea

Gelsinger har ikke kastet bort tiden. I mars kunngjorde han et initiativ for igjen å gjøre Intel til bransjeleder innen prosessorer. Som en del av planen vil selskapet outsource produksjonen av “produkter i kjernen av Intels tilbud” til konkurrenter som taiwanske TSMC og sydkoreanske Samsung fra og med 2023.

Intel investerer også 20 milliarder dollar i tredjepartsproduksjon og sier at de har over 100 potensielle kunder, men at det vil ta litt tid før virksomheten er opp og går.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse