Ifland
SK Telecom ser for seg storskala metavers-arrangementer via Ifland som for eksempel karrieremesser, konserter, fanmøter, festivaler, ulike foraer, foredrag og mer.

Annonse


Ny metavers-plattform for sosial VR

SK Telecom Co., en av pionerene i det voksende sydkoreanske metavers-markedet, har lansert en ny metavers-plattform, Ifland. 

Brukeropplevelser gjennom avatarer

Metavers refererer til et sosialt virtuelt rom der brukerne kommuniserer ved hjelp av digitale avatarer. Det beskrives som et digitalt parallelt univers hvor VR og AR kan, men ikke nødvendigvis er måter å koble seg til på.

De siste månedene har det vært mye oppmerksomhet om at folk flytter sine daglige aktiviteter til digitale metavers-rom. Sydkoreanske SK Telecom presenterte nylig Ifland som en del av sitt mål om å levere de beste virtuelle brukeropplevelser gjennom digitale avatarer. SK Telecom åpnet også en utstilling hvor de viser frem sine innovasjoner, blant annet “Crazy World VR”, en metavers-optimalisert spilltjeneste. Selskapet utvider sin metaverse virksomhet og samarbeider med bransjeledende selskaper som ViveStudios og KakaoVX.

Ledende metavers plattform

SK Telecom har som mål å utvikle og popularisere Ifland til det fremstår som en ledende metavers plattform innenfor de mulighetene 5G-teknologien gir. Selskapet mener å sitte på nok avansert teknologi og akkumulert ekspertise fra drift av metaverse og virtuelle tjenester, til å bli en markedsledende aktør.

Annonse
Foreløbig er Ifland-appen bare tilgjengelig for Android-brukere, men den kommer også til iOS-brukere. 

Plattform for individuelle uttrykk

Brukerne blir presentert en liste over anbefalte metaversrom basert på deres spesifikke bruksmønster. I tillegg kan brukerne velge mellom 18 forskjellige virtuelle romtyper, blant annet åpen ild-scener, konferansesaler, utendørsscener, lekeplasser, takterrasser etc.

SK Telecom vil utvikle flere virtuelle miljøer og introdusere nye funksjoner i fremtiden. Ifland-plattformen lar brukerne å uttrykke sin egenart og tilbyr rundt 800 tilpasningsalternativer for avatarene.

Storskala-arrangementer 

Ifland har støtte for konferanser, møter og presentasjoner. Brukerne kan dele dokumenter og filer. Hvert Ifland har en begrensning på opptil 130 brukere, men SK Telecom ser for seg storskala metavers-arrangementer via Ifland som for eksempel karrieremesser, konserter, fanmøter, festivaler, ulike foraer, foredrag og mer.

Meta + univers = metavers

Metavers er en sammensetning av meta og univers. Meta er et gresk prefiks som betyr ‘mellom, etter, ved siden av’. En metadiskusjon er en diskusjon om en diskusjon. Metadata er data om data. Ordet metavers er først kjent fra romanen Snow­crash av Neal Stephen­son.

Les også ITavisen: Sydkoreansk universitet forsker på ‘digitalt, parallelt univers’

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse