Metavers teknologi.
Skal utvikle digitale avatarer til bruk i virtuelle konserter og metavers teknologi.

Annonse


Sydkoreansk universitet forsker på ‘digitalt, parallelt univers’

SM Entertainment og KAIST skal samarbeide om å utvikle digitale avatarer for virtuelle konserter og metavers virkelighet. 

Videnskap og underholdning hånd i hånd

SM Entertainment er en av de store produsentene av K-pop og KAIST regnes som Syd-Koreas beste teknologi- og videnskapsuniversitet. Idag har de kunngjort at de sammen skal utvikle digitale avatarer til bruk i virtuelle konserter og metavers teknologi.

Begrensningene av personlig kontakt mellom mennesker under pandemien har vært en pådriver for bruken av virtuelt delte rom hvor mennesker samhandler gjennom digitale avatarer. Særlig har K-pop-bransjen tatt i bruk metaverse rom og det er grunnen til at Syd-Koreas høyest rangerte videnskapsuniversitet og K-pop-fabrikken SM Entertainment har funnet hverandre.

Virtuelt delte rom 

KAIST sier at forskningen vil fokusere på å produsere digitale avatarer og metavers konsertteknologi.

Universitetet vil tilby kompetanse på kunstig intelligens og nettverksteknologien som brukes i metaverser, mens SM Entertainment vil tilby sin kompetanse på innholdsproduksjon. 

Annonse
SM Entertainment ser på samarbeidet som naturlig teknologisk innovasjon innen underholdningsbransjen.

K-popfenomen

Det sydkoreanske media- og teknologikonglomeratet Naver Z Corp. har brukt sin metavers-plattform Zepeto til å la fansen møte jente-K-popgruppen Blackpink. Zepeto hadde over 200 millioner brukere i februar.

Ifjor holdt SM Entertainments boyband SuperM en eksklusivt online-konsert som trakk 75 000 deltagere.

Metavers fremtid?

17 ledende sydkoreanske aktører har inngått en allianse som skal sikre Syd-Korea en fremstående posisjon i den nye, metaverse trenden. De anser metavers som det neste trinn i utviklingen av virtuell virkelighet og internett.

De fleste tenker VR og AR når de hører om metavers, men det er mer enn enn det og fremdeles bare i begynnelsen av utviklingen. Det beskrives mer som et digitalt parallelt univers hvor VR og AR kan, men ikke nødvendigvis vil være måter å koble seg til.

Metavers er en sammensetning av meta og univers. Meta er et gresk prefiks som betyr ‘mellom, etter, ved siden av’. En metadiskusjon er en diskusjon om en diskusjon. Metadata en definisjon eller beskrivelse av data – data om data. Ordet er først kjent fra romanen Snow­crash av Neal Stephen­son.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse