Apple iPhone 13 Pro.
Utformingen av de nye Apple-telefonene vil stort sett forbli uendret.

Annonse


Svært optimistisk Apple foran iPhone 13-lanseringen

Apple har bedt leverandørene om å levere 90 millioner enheter av årets iPhone 13-modeller, en økning på rundt tyve prosent i forhold til 75 millioner enheter av iPhone 12-serien som ble produsert ifjor. Nyheten har sendt Apple-aksjen til rekordhøyder.

90 millioner enheter

Teknologigiganten fra Cupertino, California har de siste årene holdt et jevnt nivå på omtrent 75 millioner enheter for første produksjon av en lansering. Den oppgraderte prognosen for 2021 forteller at selskapet mottar positive signaler fra forbrukerne. 5G kan være én grunn til at folk ønsker å oppgradere.

Apples aksjer steg hele 2,5 prosent onsdag og er opp rundt 20 prosent fra en bølgedal i juni.

Bloomberg skisserer en rekke forventninger til ‌iPhone 13‌-serien, hvorav de fleste allerede har versert i form av rykter:

  • Samme fire størrelser som den nåværende linjen
  • Kunngjøring kommer i september 
  • Minst én modell med LTPO-skjerm for å kunne tilpasse oppdateringsfrekvensen til innholdet som vises (Oppo, OnePlus og Samsung har LTPO i sine flaggskipstelefoner)
  • Mindre kamerafelt
  • Kameraoppgraderinger som fokuserer på video og forbedret optisk zoom
  • Oppgradert prosessor basert på samme sekskjerners design som gjeldende A14 Bionic
  • Ingen fingeravtrykkskanner (Touch ID) på skjermen

Små designjusteringer

Utformingen av de nye Apple-telefonene vil stort sett forbli uendret, men selskapet planlegger å redusere størrelsen på feltet frontkameraet hviler i for bedre å matche sine rivaler. Selskapet håper å fjerne hakket helt og vil sannsynligvis krympe det ytterligere neste år.

Chipmangelen forventes ikke å påvirke produksjonen av kommende iPhone. Apple er Taiwan Semiconductor Manufacturing Companys største kunde og leverandørene planlegger de store ordrene lang tid i forveien.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse